, съобщи за Plovdiv24.bg д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ-Пловдив.

...
, съобщи за Plovdiv24.bg д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ-Пловдив.
Коментари Харесай

Починалото днес детенце е докарано в Пловдив с положителен тест

 , заяви за Plovdiv24.bg доктор Сийка Димчева, шеф на РЗИ-Пловдив. Детето е било докарано в пловдивската болница с позитивен тест за ковид. Било е на интензивно лекуване. Днес то е умряло.

Димчева заяви още, че 10% от записаните дейни случаи на Коронавирус на територията на Пловдивска област са на деца до 19-годишна възраст. Само за последните 10 дни инфектираните деца до 19 години са 2454.

От Здравната ревизия още един път приканват хората да се имунизират, да не чакат. Ваксини има задоволително. Ваксинационните центрове в РЗИ работят непрестанно.

По мотив популяризираната информация, че имунизациите са негодни поради изминал период от РЗИ-Пловдив разясниха, че фирмите производители сами са удължили периода им на валидност. Нито една компания няма търговски интерес да прави това, в случай че то не е в действителност факт. Принципно те биха били по-доволни да продават нови количества ваксини. Щом като това е направено, значи няма никакво подозрение за успеваемостта на имунизациите.

От Здравната ревизия в Пловдив не престават и инспекциите за скупчване на доста хора в увеселителни заведения във връзка празнувания и сватби. Вече има санкционирани за това. Проверките ще продължат и в бъдеще. Гражданите могат да подават също съответни сигнали при тях за сходни случаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР