Съобщенията са с много циничен характер, става въпрос за еротичен

...
Съобщенията са с много циничен характер, става въпрос за еротичен
Коментари Харесай

Без Дори Да Се Усетим: Нови Схеми Ни Набъбват Сметката За Телефон С Нежелани Sms-И! Най-Вероятно Ще Стигне До Вас, В Никакъв Случай Не

„ Съобщенията са с доста безсрамен темперамент, става въпрос за сексуален чат, сумата беше от порядъка на 600 лв. ”. „ Има известия, които са генерирани в период от 3 секунди, което действително е физически невероятно да бъде осъществено от човек ”, счита Милена. В сходна обстановка изпаднал и Борислав. Сметката му била надписана с шест лв., за абонамент, който в никакъв случай не е употребил. „ Даже получих есемес, няколко дни, откакто видях сметката, получих есемес от тази компания, че в случай че желая да продължа абонамента си, мога да го продължа, в случай че не, мога да го спра с есемес, като напиша СТОП ”, споделя Борислав пред Нова телевизия.

Той се свързва с компанията, която поддържа тези услуги. Обещават му, че ще спрат непоискания абонамент. Обещали му, че ще възстановят и парите. И в двата случая компанията, която поддържа тези услуги е „ NTH Media Bulgaria ” ЕООД - компания с над 20 офиса на три континента. От централата на компанията ни дадоха отговор, че те са единствено медиатор. „ …NTH реализира връзката сред доставчиците на наличие и мобилните оператори. Ние осигуряваме на тези търговци техническа платформа, с цел да доставят наличие и услуги до крайния консуматор и в същото време да ги таксуват посредством мобилния телефон ”, декларират от компанията.

„ Според оператора аз съм пратил есемес, въпреки че аз нямам никакъв спомен да съм пратил такова нещо. Нямах и в телефона си, в изпратените известия нямах изпратен подобен есемес ”, декларира Борислав. Човек, обвързван с активността на компанията-посредник в България удостовери, че компанията има подписани контракти с всички мобилни оператори у нас, само че отхвърли да застане пред камерата ни. Това излиза наяве и от известие на един от телекомите в Туитър. „ Ен Ти Ейч Медия ” дава услуги към всички оператори в България, като външен снабдител и употребява мрежите, само като преносна среда ”, заяви един от операторите.

„ Тоест те дават мрежата си на тази компания да прави този тип услуга и не носят отговорност, кой действително употребява телефона ”, разяснява Милена. „ Според нас е редно мобилните оператори да носят солидарна отговорност, тъй като не може всеки на общо съображение да употребява мрежата им и да прави каквото му хрумне ”, разяснява Богомил Николов от асоциацията „ Активни консуматори ”. През последната година в Комисията за отбрана на потребителите са постъпили към 100 такива тъжби. В половината от случаите е открито, че потребителят непозволено е бил абониран. „ Санкцията се постанова на търговеца, който е отправил това известие. За всеки един обособен случай глобата може да доближи до 3000 лв. ”, съобщи Димитър Маргаритов, ръководител на КЗП. Потърсихме за коментар и трите мобилни оператора. Само един от тях ни отговори, че не е уредник на услугите, предоставяни от цитираната компания и няма отношение към активирането или прекратяването им. А сумата, начислена на Борислав, към този момент е възобновена. Милена още чака половина от платените пари.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР