Съобщението на руския газов гигант Газпром, че ще намали допълнително

...
Съобщението на руския газов гигант Газпром, че ще намали допълнително
Коментари Харесай

ЕК: Последното намаляване на руските газови доставки е политически мотивирано

Съобщението на съветския газов колос " Газпром ", че ще понижи в допълнение доставките за Европа от 27 юли, е " политически стимулирано ", съобщи във вторник еврокомисарят по енергийната политика на Европейски Съюз Кадри Симсон, представена от БНР.

Така тя оспори изказванието на съветският газов колос, че идното понижение на подаването на газ през " Северен поток 1 " до едвам 20% от потенциала на основния газопровод е вследствие на прекъсване на работата на още една газова турбина.

" Знаем, че няма техническа причина да бъде направено това. Това е политически стимулирана стъпка и би трябвало да сме подготвени за нея. И тъкмо заради тази причина превантивното понижаване на нашето търсене на газ е мъдра тактика ", уточни Симсон при идването си за днешната значима среща на енергийните министри на страните от Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Ройтерс.

Кадри Симсон също по този начин уточни, че чака министрите да реализират съглашение по отношение на незабавните правила на Европейски Съюз, изискващи от страните да лимитират търсенето на газ с 15% в интервала от 1-ви август 2022 година до 31-ви март 2023 година

Йозеф Сикела, министър на индустрията на Чехия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, съобщи преди днешната среща, че Европейският съюз би трябвало да работи " допустимо най-бързо " против газовите закани на " Газпром ", като в същото време акцентира заплахата, която тези закани съставляват за идната зима на континента.

" Зимата идва и не знаем какъв брой ще е студено “, сподели министърът при идването си за изключителна среща в Брюксел. Освен това той акцентира, че съветският президент Владимир Путин ще продължи " да играе своите мръсни игри ", като употребява газ, с цел да се опита да " изнудва " единния блок.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР