Съобщение с текст Направо те убивам е изпратил Георги Николаев

...
Съобщение с текст Направо те убивам е изпратил Георги Николаев
Коментари Харесай

Направо те убивам - каква е хронологията на бруталната агресия над момичето в Стара Загора

Съобщение с текст " Направо те умъртвявам " е изпратил Георги Николаев на 18-годишното момиче - два дни преди да ѝ нанесе 21 разреза, довели до 400 медицински шева.

На идващия - 25 юни, известието към този момент гласяло " Ще ти закача главата ", а ден по-късно отишъл в дома ѝ с макетен нож, обезобразил я, счупил ѝ носа и обръснал главата ѝ.

Тази последователност става ясна през днешния ден на изключителния брифинг в Стара Загора, който дадоха полиция и наблюдаващи прокурори.

Майката на момичето е уверена, че в случай че за предходните си действия, които също са нанасяне на телесни повреди, обвиненият Георги Николаев е получил не пробация, а по-тежко наказване през днешния ден щерка ѝ нямало да бъде част от статистиката на потърпевшите от принуждение.

" С нея работят психолози, ще бъде мъчно и дълго, надяваме се да има резултат, само че все още няма подобен. Засега тя е пандизчия в самата себе си, в личния си призрачен сън ", описа Ивелина, майка на потърпевшото момиче.

Психическото положение на момичето след нападението се оказва и повода тя да бъде разпитана в детайли от проверяващите едвам през вчерашния ден, когато тя е била в положение да опише детайлности за кошмарната вечер в края на юни.

" След влизането на лицето в дома ѝ. Тя го вижда. Той нанася удари по главата ѝ. Тя споделя оттова нищо не помня. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка ", съобщи Таня Димитрова, областен прокурор.

Именно съседката на момичето вика Бърза помощ и първа подава сигнал в полицията. Разследващите бързо влизат в следите на Георги като обвинен и го задържат ден по-късно. В дома му намират маската, ръкавиците и макетния нож, с който той в продължение на часове е рязал тялото на момичето.

" Като наказателно минало на лицето може да твърдим, че той има две сходни действия осъществени и това е третото. Първото действие е завършило с административно наказване, второто е с пробация ", посочи старши комисар Лазар Христов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора.

В лекарската документи в детайли са разказани 21 порезни рани по тялото на момичето с 400 шева, строшен нос и данни за комоцио. Районният съд в Стара Загора приема тезата на прокуратурата, че това е междинна телесна щета и оставя Георги в ареста.

Окръжният съд обаче намира несъгласия в свидетелските показания дали 18-годишното момиче е губило схващане. Така делото докладвано от арбитър Татяна Гьонева Коева претърпява поврат, като правосъдният състав приема, че на 18-годишното момиче е нанесена лека телесна щета и пуска обвинения от ареста без никаква мярка за неотклонение. Към този миг окончателната съдебномедицинска експертиза още не е подготвена.

" Ние не можем да разясняваме решенията на съда, нямаме това право. Ние сме прокуратура - упрекваме и желаеме. Аз смятам като административен началник, че на този стадий нещата по това следствие вървят доста добре. Събран е огромен размер от доказателства ", сподели Дичо Атанасов, Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Разследващите не престават да търсят очевидци и стигат до някогашния другар на потърпевшата. Той споделя, че след края на интимната им връзка двамата са запазили другарските си връзки и тя му споделяла, че от март месец Георги почнал да я заплашва с ликвидиране. Ден преди нападението 18-годишната разказала на някогашния си другар за нови закани.

" На 24-и обвиненото лице е изпратило текстово известие " Направо те умъртвявам. На 25-и известието " Ще ти закача главата. На идващия ден следва упражненото принуждение ", добави Таня Димитрова, областен прокурор.

Съобщенията били изпратени през интернет приложение за чат диалози, които от прокуратурата настояват, че Георги бил изтрил. Разследващите обаче са съумели да ги възстановят и по този начин против обвинения образуват ново следствие, по което той е арестуван на входа на Стара Загора тази заран, а малко по-късно му е повдигнато ново обвиняване за закана за ликвидиране.

" Ще изготвим психически портрет на причинителя поради проявената свирепост, експанзия и садизъм ", добави Жанета Недкова, наблюдаващ прокурор.

Прокуратурата събира доказателства и за това, че пострадванията върху тялото на 18 годишното момиче са нанесени с особена свирепост, което би довело до повдигането на по-тежко обвиняване на Георги.

" Предстои назначение на петорна съдебномедицинска експертиза от трима правосъдни лекари, нервохирург с оглед обезобразяването по тялото и лицето на потърпевшата, с цел да забележим дали е налице медико квалифициращ симптом обезобразяване, което още веднъж е междинна телесна щета ", разяснява Жанета Недкова, наблюдаващ прокурор ", съобщи Жанета Недкова, наблюдаващ прокурор.

Българска национална телевизия: Защо не го водите опит за ликвидиране?

" Това е въпрос на преценка на наблюдаващия прокурор. Може и до такава степен да се стигне в един миг. От основно значение е правенето на комплексната експертиза ", добави Жанета Недкова.

Днес пред Българска национална телевизия проговори и другарка на потърпевшата, която пък е заплашвана със известия в обществената мрежа от Виктор Костов, който със свои статуси поддържа дейностите на Георги Николаев.

" Вчера на обяд в 12:24 видях, че имам чакащо известие в обществените мрежи със закани към мен във връзка със случая с нарязаното момиче в Стара Загора с макетен нож. Бях предизвестена да внимавам какво приказвам и пиша и да чакам, че ще ме преследва бяло BMW. Ядосана съм, боязън ме е освен за мен, а и за фамилията ми, само че в тази ситуация той сподели, че профилът му е бил хакнат. Моят въпрос е от кой момент е хакнат, в случай че в действителност е по този начин, и в случай че не ме е заплашил той, кой го е направил? ", сподели пред Българска национална телевизия

От дома на Виктор Костов са конфискувани преносим компютър и мобилни устройства, чиято експертиза ще каже дали той е отправил заканите или профила му в действителност е бил хакнат. На този стадий проверяващите нямат задоволително доказателства, с цел да му издигнат обвиняване.

По тематиката работят: Иво Никодимов и Тихомир Игнатов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР