Съобщава се за шокираща цена на една от любимите риби.Рибата

...
Съобщава се за шокираща цена на една от любимите риби.Рибата
Коментари Харесай

Обявиха шокираща цена на любима риба!

Съобщава се за шокираща цена на една от обичаните риби.

Рибата нараства тройно от борсата до ресторанта, оповестява „ Телеграф “. Най-скъпо се продават деликатесните риби като калкан, който коства 40 лева за кг в магазините край пристанищата. Цената му скача до 120 лева за кг в заведенията.
-->
Вече стартира сезонът на есенния лов на риба, излиза първият сафрид, който е повече от предходната година, описаха риболовци от Созопол. „ Все още обаче е доста рано да се приказва за нарастване в точни, съответни проценти. Сафридът излезе преди седмица. Засега сме обнадеждени “, допълниха риболовци от Созопол.

В Бургас корабите доставят също главно сафрид. Има и количества барбун, прецизираха търговци. Във вторник и сряда тази седмица магазините не са зареждали нови количества, тъй като е нямало и улов поради мощния вятър, описаха от магазин за морски блага в Бургас.

На пазара в морския град преди дни е имало и свеж лефер, което е рядко. Тази риба се хваща в лимитирани количества и съвсем не стига до крайния клиент, обясниха риболовци. Цената на бутиковата риба върви към 25-30 лева, в случай че съумеете да я намерите по сергиите.

Рибите, които сега могат да се купят напълно пресни от тържищата, са сафрид и барбун. Цената им е към 10 лева за кг. Чернокоп сега в морето няма и по тази причина не се предлага свеж. Ако желаете преди малко уловен паламуд, също няма да може да си купите. В момента се продава единствено замразен и килограмът излиза също към 10 лева

За съпоставяне в заведенията цените на порция риба са доста по-високи, в сравнение с в случай че си я купите непосредствено и си я приготвите у дома. Порция пържен сафрид от 200 грама да вземем за пример минава цената на кг в магазина и коства 12 лева За 300 грама пържен калкан ще би трябвало да се бръкнете с 36 лева

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР