Съобщава се, че малайзиец, чиято самоличност остава защитена под псевдонима

...
Съобщава се, че малайзиец, чиято самоличност остава защитена под псевдонима
Коментари Харесай

Мъж стана жертва на трафика на хора – похитителите го принудили да прави крипто измами

Съобщава се, че малайзиец, чиято идентичност остава предпазена под псевдонима " Джон ", е попаднал в клопката на интервенция за трафик на хора, откакто е дал отговор на публикация за работа във Фейсбук.

Според описа на CBC Джон се оказал замесен в скица, включваща измами с криптовалути, проведена от профсъюз.

След загубата на работата си в изискванията на Ковид пандемията, Джон дал отговор на примамливо предложение за работа, оповестено в група във Фейсбук. Офертата претендира за позиция за обслужване на клиенти, обвързвана с казино в Камбоджа.

Обещано му е изцяло финансирано пътешестване от Тайланд, където се е намирал тогава, до Сиануквил, крайбрежен град в Камбоджа, и Джон се възползва от тази опция. При идването му обаче паспортът му е иззет и той е затворен на четвъртия етаж на комплекс дружно с други пленници, като изтърпява това наказване в продължение на четири месеца.

Владеещ свободно три езика, Джон е заставен да прави крипто измами, ориентирани по-специално към англоговорящи лица, по-специално канадци, в скица, известна като “ “. Тази процедура включва измамници, които откриват контакт с евентуални жертви, с цел да ги манипулират да влагат в крипто активи.

Под насила Джон ангажира непознати лица онлайн, убеждавайки ги да вземат участие в съмнителни крипто вложения, като дневната му квота е 15 нови евентуални жертви.

“ “, оплаква се Джон.

Неизпълнението на напътствията на синдиката водело до физическо принуждение или електрошок.

Джон се опитал да потърси помощ, като скрито употребявал приложение за изпращане на известия на телефона си, само че бил арестуван и след това продаден на друга лъжлива конструкция за $11,000.

След като се причислява към това ново дружество, Джон прибягва до търсене на помощ посредством акаунт в X (Twitter). В последна сметка той съумява да се свърже с Международната задача за правдивост (International Justice Mission – IJM), организация с нестопанска цел, която се занимава с битка с трафика на хора и актуалното иго.

Джейк Симс, шеф на IJM за Камбоджа, си сътрудничи с правоприлагащите органи, с цел да обезпечи освобождението на Джон.

Според Симс лица като Джон са съществени цели за трафикантите заради тяхната дарба да приказват няколко езика, учебен опит и умения в региона на технологиите и обществените медии.

Борейки се с безработицата, те стават податливи на високорискови благоприятни условия за работа, което ги прави уязвими за употреба.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР