Санкция от страна на Русия към България, която беше очаквана.Русия

...
Санкция от страна на Русия към България, която беше очаквана.Русия
Коментари Харесай

Русия ни вади червен картон. Санкцията

Санкция от страна на Русия към България, която беше предстояща.

Русия стопира доставките на аварийни елементи за съветска и руска военна техника на вражески страни и лишава лицензите за право на ремонт на такава техника. Това заяви за Интерфакс ръководителят на Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев, представен от „ News in France “.
-->
По време на форума " Армия-2023 " Шугаев съобщи, че такива ограничения се подхващат в отговор на прехвърлянето на съоръжение в Украйна.

" По-конкретно, лишават се лицензи на предприятия за право на ремонт на военна техника съветско и руско произвеждане. Например на редица предприятия, ситуирани в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери вид " Ми ", сподели Шугаев.

" Спират се и доставките на аварийни елементи и съставни елементи за авиационна и друга техника руско/съветско произвеждане, намиращи се в вражески страни ", посочи Шугаев.

Той добави, че организацията следи от близко прехвърлянето на военна продукция към трети страни, и напомни, че такива доставки са вероятни единствено откакто купувачът даде документ за краен консуматор. В сходство с този документ вносителят " поема отговорности да не трансферира получените артикули в трети страни без формалното единодушие на съветската страна ", посочи ръководителят на отдела.

През юни ФСВТС съобщи, че съветски оръжия се реекспортират нелегално в Украйна и постоянно се озовават на черните пазари. Преди това организацията упрекна Словакия в жестоко нарушаване на интернационалните отговорности по отношение на реекспорта на оръжия съветско произвеждане по отношение на прехвърлянето на самолети МиГ-29 на Украйна. За прехвърлянето на тези самолети към Киев заяви и полският президент Анджей Дуда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР