Санкциите на САЩ заради закупуването на руски системи за противовъздушна

...
Санкциите на САЩ заради закупуването на руски системи за противовъздушна
Коментари Харесай

Турция заплаши САЩ с отговор заради санкциите срещу Турски поток и С-400

Санкциите на Съединени американски щати поради закупуването на съветски системи за противовъздушна защита С-400 и построяването на газопровода " Турски поток " няма да попречат на Турция да предприеме стъпки за отбрана на националната сигурност. Анкара ще предприеме ограничения в отговор на дейностите на Вашингтон, се споделя в известие на външното министерство на Турция.
Сенатът на Съединени американски щати и Камарата на представителите гласоподаваха бюджет за защита на стойност 738 милиарда $, който включва " отбрана на европейската енергийна сигурност посредством налагане на наказания върху газопроводите " Северен поток - 2 " и " Турски поток ". Бюджетът за защита включва и възбрана на прекачване на най-новия американски аероплан F-35 в Турция в отговор на закупуването от Анкара на С-400, показва БГНЕС.
" Нелоялното възпрепятстване присъединяване на страната ни в програмата F-35, по която тя извършва всички свои отговорности, апела за наказания против страната ни заради доставки на С-400, сходни ограничения против плана " Турски поток " свидетелстват за неуважението на Конгреса към решенията, които ние взимаме като суверенна страна ", се споделя в изказването на Турското министерство на външните работи, представено от РИА новости.
" Членовете на Конгреса на Съединени американски щати, преследвайки вътрешнополитическите цели под въздействието на враждебни на Анкара кръгове, не престават да подкопават турско-американските връзки ", заяви още турското външно министерство.
" Припомняме още един път, че езикът на заканите и глобите няма да попречи на Турция уверено да предприеме нужните стъпки за обезпечаване на националната си сигурност. Никой не би трябвало да се съмнява, че Турция ще предприеме нужните ограничения в отговор на тези враждебни начинания към страната ни ", съобщи Турция.
Анкара също осъди " опитите за унищожаване на американското ембарго върху доставките на оръжие за Кипър, които биха нанесли удар върху напъните за споразумяване на споровете на острова ”.
Доставките на най-новите съветски Противовъздушна отбрана системи С-400, които провокираха рецесия в връзките сред Турция и Съединени американски щати, започнаха в средата на юли. Според турския президент Реджеп Ердоган, С-400 ще бъдат изцяло настоящи през април 2020 година Вашингтон изиска от Анкара да се откаже от договорката и в подмяна да придобие комплексите " Пейтриът ".
Проектът " Турски поток " включва построяването на газопровод, състоящ се от две тръби с потенциал 15,75 милиарда кубически метра всяка. Първата линия е предопределена за доставка на съветски газ за турските консуматори, втората - за доставка на газ за страните от Южна и Югоизточна Европа. Стартирането на " Турски поток " се чака на 8 януари 2020 година " Газпром " в края на ноември разгласи, че дейностите по въвеждане в употреба преди стартирането на газопровода са на последния стадий и двете линии на " Турски поток " са подготвени да се изпълнят с газ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР