Санкциите на Русия срещу Газпром Германия и неговите дъщерни дружества

...
Санкциите на Русия срещу Газпром Германия и неговите дъщерни дружества
Коментари Харесай

Германия ще губи по пет милиарда евро от руските санкции върху газа

Санкциите на Русия против " Газпром Германия " и неговите дъщерни сдружения може да костват на немските данъкоплатци и консуматори на газ спомагателни пет милиарда евро годишно, с цел да заплащат за заместващ газ, написа седмичникът Welt am Sonntag, представен от Reuters, базирайки се на представители на промишлеността.

През май Русия реши да спре доставките на " Газпром Германия ", която беше немското дъщерно сдружение на съветската компания " газпром ", само че Берлин сложи компанията под попечителско ръководство след нахлуването на Русия в Украйна.

Оттогава енергийният регулатор на Bundesnetzagentur, настоящ като шеф, трябваше да купува заместващ газ на пазара, с цел да извърши договорите за доставка с немските общински комунални услуги и районни снабдители.
 Германският финансов министър към Путин: Няма да бъдем изнудвани
Германският финансов министър към Путин: Няма да бъдем изнудвани

Едно да е ясно: вършим всичко допустимо, с цел да станем самостоятелни от Русия

Министерството на стопанската система пресмята, че са нужни спомагателни 10 милиона кубически метра дневно, сподели представител на министерството, потвърждавайки цифрата, представено от вестника.

" Количествата се доставят на пазара и на пазарни цени. Не може да се даде информация за точните суми заради комерсиална конфиденциалност ", сподели представителят в отговор на питане от немското издание.

Welt am Sonntag съобщи, че настоящите разноски ще бъдат към 3,5 милиарда евро годишно и че могат да зародят спомагателни разноски от пълненето на оборудването за природен газ " Реден ", което министърът на стопанската система Робърт Хабек разпореди да бъде направено, се споделя в известието.

Изданието също по този начин споделя, че спомагателните разноски ще бъдат трансферирани върху доставчиците на сила и крайните клиенти под формата на цени на газа от октомври.

Говорителят на министерството сподели, че доставките не са изложени на риск.
 Герхард Шрьодер се отхвърли от
Герхард Шрьодер се отхвърли от " Газпром "

Германският канцлер Олаф Шолц прикани Шрьодер да напусне и другите си постове в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР