Санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат трайни. Време е

...
Санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат трайни. Време е
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Трябваше да чуем тези, които познават Путин и ни казваха, че няма да се спре

Санкциите на Европейски Съюз против Русия ще бъдат трайни. Време е да бъдем решителни и да не се отпускаме - това би трябвало да бъде ясно, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в годишната си тирада за положението на Европейски Съюз пред Европейския парламент в Страсбург.

Тя добави, че същото важи за европейската финансова поддръжка за Украйна. По нейните думи Европа до момента е осигурила 19 милиарда евро, без в тази сума да се включва военната поддръжка за украинската страна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предстоят ни нелеки времена, ще бъдем сложени пред тестване, ще има опити да бъдем разединени, предизвести ръководителят на Европейска комисия. По нейните думи Русия е подхванала война освен против Украйна, а и против енергетиката и стопанската система на Европейски Съюз, против европейските полезности и бъдеще. Убедена съм, че с нужната храброст и съпричастие (руският президент Владимир) Путин ще се провали и Европа ще надделее. Европейската поддръжка за Украйна ще остане непоклатима, съобщи Фон дер Лайен.

Една от поуките от войната в Украйна е, че трябваше да се вслушаме в тези, които познават Путин - съветските публицисти, които приказваха за закононарушенията и заплатиха цената за това. Трябваше да чуем опозицията в Беларус, гласовете в Полша и Балтийските страни, страните от Централна и Източна Европа - от години ни споделяха, че Путин няма да се спре, уточни тя.

Фон дер Лайен предложи Европейски Съюз да обезпечи 100 милиона евро за възобновяване на украинските учебни заведения, разрушени от съветския обстрел, да отпадне роумингът с Украйна и страната да получи безконтролен достъп до европейския обединен пазар.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена Зеленска участва на днешното съвещание на Екологичен потенциал. Повечето еврокомисари преди началото на речта на Фон дер Лайен дойдоха в пленарната зала облечени в цветовете на украинското знаме или с сложени двуцветни жълто-сини ленти на реверите като знак на съпричастие с Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР