Санкциите, които ЕС наложи на Косово, не са мъдро решение,

...
Санкциите, които ЕС наложи на Косово, не са мъдро решение,
Коментари Харесай

Михаел Рот: Вучич е отговорен за нападенията срещу войници на КФОР

„ Санкциите, които Европейски Съюз наложи на Косово, не са умно решение, макар че са считани за нужен инструмент за решение на спора в северната част на страната “, съобщи ръководителят на Комисията по външни работи в немския Бундестаг Михаел Рот, заяви „ Коха “.


Рот насочи остри рецензии към Сърбия, обвинявайки я за напрежението и нападенията против чиновници на КФОР през юни тази година.

" Силно се надявам, че ще имаме действителна опция за решение на казуса сред Косово и Сърбия. Сблъсъците в северната част на Косово бяха изцяло неприемливи и държавното управление в Прищина пое отговорност за някои неточности. Но в последна сметка Александър Вучич е виновен за бруталното принуждение против бойците на КФОР. Сърбите пресякоха алената линия. Това е изцяло недопустимо. Моето обръщение към държавното управление, след срещата с министър-председателя, министъра на външните работи, ръководителя на Скупщината и членовете на Скупщината, е: Моля, продължете да изпълнявате уговорките си за подсилване на правовия ред, демократичната просвета, битката с корупцията. По основателни аргументи критикувахме обстановката в Сърбия. Белград е надалеч от осъществяването на правилата на Европейски Съюз, тъй като блокът е освен общ пазар, само че и пространство на общи полезности, а аз не виждам прогрес в вярната посока и не виждам сходство с политиките на Европейския съюз, когато става въпрос за политиките за сигурност, а точно налагането на наказания против режима на Путин. Това е разочароващо за всички нас ", сподели Рот.

Според него ключът към нормализирането на връзките и използването на Брюкселското съглашение е основаването на Асоциация на общините със сръбско болшинство.

" Страната ни остава ангажирана с Охридското съглашение и нашето държавно управление дружно с изпълнителната власт във Франция откриха правила, които да създадат компромиса по-реалистичен. Надявам се, че срещата на високо ниво на 14 септември ще докара до съответни резултати. Това, от което се нуждаем, е прогрес. Но ние сме срещу основаването на нов вид на Република Сръбска, в Косово. Европейски Съюз, Германия, Франция и други страни, както и Съединени американски щати и Англия - ще създадем всичко допустимо, с цел да реализираме триумф. Но за танго са нужни двама души, което значи, че отговорността е на държавното управление на Косово и на президента на Сърбия Александър Вучич ", съобщи ръководителят на Комисията по външни работи в немския Бундестаг.

Майкъл Рот назова незаслужено това, че косоварите е трябвало да чакат толкоз дълго за визи, като отхвърли опцията за ново отсрочване след 1 януари идната година.

Председателят на Комисията по външни работи на немския парламент беше признат на срещата от министър-председателя Албин Курти.

Според кабинета на косовския министър председател на тази среща са били разисквани разговорът със Сърбия с посредничеството на Европейски Съюз, политическата среща на високо ниво на 14 септември и пътя на Косово към участие в интернационалните организации, в това число Съвета на Европа и Европейски Съюз./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР