Санкт Петербург. Задържа се интересът към България от страна на

...
Санкт Петербург. Задържа се интересът към България от страна на
Коментари Харесай

Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов на среща с министър Ангелкова в Санкт Петербург: Задържа се интересът на руските туристи към България

Санкт Петербург. Задържа се ползата към България от страна на съветските туристи както предходните години. Това съобщи Олег Сафонов, началник на Федералната организация по туризъм на Русия, на среща с министър Николина Ангелкова в Санкт Петербург, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Двамата разговаряха в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес (SPIEF), който се организира от 24 до 26 май.
България се търси като доста положително направление цена-качество и като сигурна дестинация, сподели Сафонов. И добави, че информациите за предстоящ спад на съветски туристи към България не са действителни.
Той изрече признателност към премиера Борисов и към министър Ангелкова поради положителното протичане на летен сезон 2017 година Ръководителят на съветския туризъм даде образец с бързата и съответна реакция на българското държавно управление при решаването на проблем с съветски деца в лагер по Черноморието. Тогава поради неочакваната гибел на притежател на лагера можеше да се провали почивката на групата деца в Обзор, само че след намесата на българските управляващи тя освен не бе прекратена и завърши сполучливо, само че бе призната и последваща промяна. Сафонов акцентира, че тясното съдействие с българския министър на туризма продължава.
Министър Ангелкова също удостовери, че не чака отлив на съветски туристи. Сафонов удостовери, че България е желана дестинация за съветските жители. Двамата бяха единомислещи, че би трябвало да се работи по-активно за рекламата на България в Русия. От първи юни започваме нова информационна акция във федерацията, добави Николина Ангелкова. Руската федерация остава един от най-важните пазари за входящ туризъм на България и данните от бизнеса сочат, че ползата към страната ни остава резистентен, стана ясно от думите й. През предходната година Русия зае 5-о място по брой туристи, посетили България – 557 915 души, а над 450 хиляди съветски жители към този момент имат собствен втори дом у нас. През майските празници България е била във водещата петица на дестинациите, предпочетени от съветските туристи. Страната ни е одобрена като едно от най-търсените места за фамилна отмора. През 2016 година България получи премията на National Geographic Traveler за най-хубавото направление за фамилна отмора за съветските туристи и продължава да задържа това внимание, стана ясно от думите на министъра. България е измежду 10-те посоки (в това число и Русия), които са най-търсени за лятна отмора от съветските туристи съгласно данните за април 2018 година
Министър Ангелкова благодари за признатата от господин Сафонов покана за присъединяване във втория Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления през ноември 2018 година в София. Тя го предложения да участва и на съвещанието на Работна група “Сътрудничество в туризма ” към Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС) на 13 юни 2018 година в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР