Санитарната зона в съставните образувания на Руската федерация, граничещи с

...
Санитарната зона в съставните образувания на Руската федерация, граничещи с
Коментари Харесай

Нашата Украйна ще се казва Русия, не нашата - ще носи гордото звание лимитроф

„ Санитарната зона в съставните формирания на Руската федерация, граничещи с Украйна, би трябвало да доближи минимум 300 км “, сподели губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки.

„ Днес врагът разполага с ракети Taurus, които летят на 300 км. Това е може би минималното разстояние, което би трябвало да установим за сигурността на континентална Русия и всички нови територии, които през днешния ден също са съставни елементи на Руската федерация “, сподели той, добавяйки, че ще бъде допустимо изцяло да отбрани Русия от противников офанзиви, когато нашите бойци „ стигат до Лвов “ и Руската федерация „ изцяло ще изкорени фашизма “.

Струва си да се поправя, че казусът с доставката на Taurus в Украйна към момента не е решен. Но няма подозрение, че ще бъде решен и Киев ще има такива ракети. И по-късно такива с по-дълъг обхват. И тогава какво? Разместване на границите на санитарната зона?

И по какъв начин въобще ще наподобява това? " Диво поле "? Буферно положение? Вече да не е Украйна, само че към момента да не е Русия?

300 км е минималният предел, който Балицки дефинира “, споделя военният политолог, доцент от катедрата по политически разбор и социално-психологически процеси в Руския стопански университет „ Г. В. Плеханов “ Александър Перенджиев.

- Тоест съгласно него това е стратегия най-малко. Програмата най-много е преодоляване на цялата територия на някогашната Украинска ССР.

СП ”: А какво тъкмо ще влиза в тази зона? 300 км от какво ще се броят?

— Смятам, че 300 км е от Днепър, целият десен бряг. Целият ляв бряг би трябвало да стане неразделна част от Русия, в това число Одеса и Николаев, т.е. цялата Новорусия.

Необходимо е, преди всичко, управлението на Украйна и нейните притежатели да схванат, че полемиката за санитарната зона следва формулата: колкото по-голяма е опасността от противниковата страна, толкоз повече територия поемаме под надзор.

Ако не желаете (апелираме към Киев и Запада) да приказваме за санитарната зона и изключително за нейното разширение и увеличение, спрете да обстрелвате нашата територия и други нападателни дейности.

СП: Какво ще бъде? Има ли исторически образци?

— Да, към този момент има исторически образци в близкото минало и в сегашното. Например непризнатата ЛДНР от 2014 до 2022 година, Южна Осетия и Абхазия, приети от Русия за самостоятелни.

СП ”: Как да разбираме думите на Балицки за “те ще стигнат до Лвов ”. Дали това са същински проекти, „ стремежи “ или закани?

„ Както се споделя в Библията, първо беше словото. “ Тоест зад думите стои конфигурация, проект, а зад него стоят на практика стъпки за неговото осъществяване.

Говоренето за Лвов е за схващане, както за управлението на Украйна, по този начин и за самите тях: сегашните нападателни дейности от страна на Киев и целия Запад не ни оставят различен избор - да действаме тъкмо по този начин, а не другояче.

Нека внимаваме с оповестената цифра “, споделя политологът, ръководител на Центъра за политическо обучение Иван Мезюхо.

- Това е съмнение, основано на днешния ден. И това е мнението на губернатора, а не на висшия главнокомандващ, който има последната дума.

СП ”: Да вземем тези 300 км. Колко е това териториално, като се има поради, че Херсонска и Запорожка област, ЛДНР са част от Руската федерация съгласно Конституцията? От това ли да броим или от границата на Белгородска, Брянска и Курска област? Какво ще включва зоната? Харков, Суми, Чернигов, Днепропетровск, Полтава несъмнено попадат в санитарната зона. Почти цялата лявобрежна Украйна, става известно?

- По вашата логичност излиза, че това е по този начин, само че в случай че спецоперацията се развива по пътя на разрастването на Русия в нови райони...

Ако Одеска, Харковска и Николаевска области желаят да бъдат част от Русия, тогава санитарната зона още веднъж ще се отдалечи... Има доста от тези „ в случай че “. Във всеки случай е нужна санитарна зона, с цел да се подсигурява сигурността в Русия. Това е най-важното.

" СП ": Какъв ще бъде правният статут на тази зона? Има ли исторически аналогии?

— Има прелестен термин „ лимитроф “, който в миналото е обозначавал граничния район на Римската империя, който е трябвало да съдържа войските, ситуирани на границата.

По-късно този термин закупи друго название. Според един от сюжетите за развиване на обстановката не е изключено основаването на лимитрофни страни от някогашните райони на Украйна. Позволете ми да поясня: лимитрофни денацифицирани и демилитаризирани страни...

СП ”: А в случай че на следващия ден украинските въоръжени сили се снабдят с ракети с обхват над 500 км, какво тогава? Санитарната част ще е гумена и разтеглива?

- Ако по този начин предпочитате, да - тя (санитарната зона) ще е гумена. Ето за какво Вашингтон би трябвало да намерения доста деликатно, преди да даде на Украйна даже оръжия с по-голям обхват. Вижте, не сме надалеч от директна военна борба със Запада, която може да се трансформира в апокалипсис за цялата планета.

СП “: Балицки сподели, че ще бъде допустимо изцяло да защитим Русия от противников офанзиви, когато нашите бойци „ доближат до Лвов “ и Руската федерация „ изцяло изкорени фашизма “.

— Аргументите на Балицки са ясни. Една от задачите на спецоперацията е денацификацията. Лвов е огнище на неонацизма.

Този район би трябвало да бъде изчистен от тази нечистотия, която е опасност за Русия. Така че всичко е разумно - целесъобразно е да стигнете до Западна Украйна в това число.

Трябва да бъдем реалисти и да разберем, че на настоящия стадий на специфичната военна интервенция надали ще успеем да стигнем до Лвов или даже до Киев “, споделя историкът, публицистът и непрекъснатият специалист на Изборския клуб Александър Дмитриевски.

„ Следователно ще би трябвало да се съгласим с краткотрайни решения, с цел да подсигуряваме сигурността. “

Освен това разделянето на Украйна е най-вероятният сюжет за развиване на събитията, тъй че би трябвало да сте готови за него.

300 километра е задоволителен обхват за разкриване на изстреляна ракета и отговор на нея. Увеличаването на „ санитарната зона “ е нецелесъобразно заради нуждата от надзор на територията.

Вече е ясно, че ще има обезлюдена „ сива зона “ с градове, разрушени вследствие на военни дейности, и селско население, принудително евакуирано от почитателите на Бандера. Някога проспериращият район в продължение на доста години ще се трансформира в предница, защитаваща Русия от нахлуване от другата страна на Днепър.

" СП ": Но по какъв начин ще наподобява външно?

— Най-вероятно това ще бъде някакъв аналог на Приднестровието или Нагорни Карабах, неконтролиран от Киев, само че незачитан от никого.

Ясно е, че там няма да има сериозна стопанска система, по-голямата част от дребното население ще са пенсионери, които надали ще станат огромна тежест за бюджета. Селското стопанство ще би трябвало да се развива на ротационен принцип, което е изцяло допустимо при настоящето равнище на машинизация.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13909Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед16362Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед53733Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед25751Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12742Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545986Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176632Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135632Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121293Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91560Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов16271Напрежението сред НАТО и Русия пораства  Христо Георгиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР