Sandanski Open I официално стартира сезон 2019 на семейната тенис

...
Sandanski Open I официално стартира сезон 2019 на семейната тенис
Коментари Харесай

Weekend Tour откри своя сезон 2019 с 60 човека на корта и още толкова приятели и близки

Sandanski Open I публично започва сезон 2019 на фамилната тенис и спа верига - Weekend Tour. Изминалият уикенд беше изпълнен с завършения за едни от най-хубавите български фенове тенисисти, техните фамилии и другари. Турнирът се организира в Интерхотел Сандански, в сърцето на планинското градче.

48 мъже и 12 дами влязоха в двудневна борба за купите на сингъл и смесени двойки в откриващия за сезона Sandanski Open I. Тази година във веригата се включиха доста нови лица. Дебютантите обаче не пристигнаха неподготвени и някои от тях подложиха на тестване опитните играчи в тура.

В събота, по време на квалификационната фаза, и мъжете и дамите играха по 3 мача в групи. В неделя, най-хубавите двама от всяка група влязоха в главната скица, където минаха във формат на директни елиминации. По същото време се организира и шампионата за смесени двойки.

При дамите, първата шампионка на тура за 2019-та е Стефка Бончева, която на финала надделя завърналата се след дълго неявяване на корта – Виктория Велева. Стефка си направи двоен подарък, като точно на рождения си ден, завоюва купата и в смесените двойки, в тандем с Тихомир Казаков. На финала те отстраниха дуото Виктория Велева и Симеон Симеонов в оспорван дуел.

Първият сингъл първенец на Weekend Tour 2019 при мъжете стана Едиз Батран. На финала, той игра със своя дълготраен другар и противник на корта Станислав Иванов.

Всички тенисисти бяха подкрепени мощно от своите фамилии и другари, които обичайно пътуват с тях в шампионатите от веригата. В свободното време денем всички се любуваха на страхотното СПА в Интерхотел Сандански, децата се забавляваха в детския ъгъл, а страхотното слънце даде опция за искащите да съберат загар към минералните басейни на хотела. Вечерите минаха в събирания с доста смях и занимания в заведенията за хранене и пиано питейните заведения в града.

Следващата спирка на Weekend Tour 2019 е 5-звездният комплект Ува Нестум в Гоце Делчев. Uva Nestum Open I ще се организира от 10 до 12 май и ще предложи първокласно тенис, вино и спа прекарване на феновете тенисисти и техните фамилии и другари. Към момента уредниците оповестяват, че към момента има места за жалещите да се включат в шампионата.

След това в края на май следва 4-дневно морско премеждие Santa Marina Tennis Holiday. От 23 до 27 май в к.к. Санта Марина в Созопол ще се проведат редом Santa Marina Open I и Tennis Camp Santa Marina. Турнирът още веднъж ще предложи мъжки и женски сингъл, както и смесени двойки. Тенис лагерът пък ще бъде воден от Влади Каражов и ще бъде отворен за всички начинаещи придружители, без значение от възрастта им, които желаят да навлязат експресно в основите на тениса за 4 дни. Към момента 70% от местата за Santa Marina Tennis Holiday са заети.

Повече информация за всички 10 шампионата от веригата, календарът им за 2019-та и опциите за регистрация можете да намерите ТУК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР