Сандански. Едва ли има по-хубави и по-истински инвестиции от тези

...
Сандански. Едва ли има по-хубави и по-истински инвестиции от тези
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков откри ремонтирана с над 290 хил. лв. по програмата за сътрудничество с Македония детска градина в село Дамяница, община Сандански

Сандански. Едва ли има по-хубави и по-истински вложения от тези в нашето бъдеще, в нашите деца. Дори един прозорец да бъде заменен, резултатите постоянно са големи, тъй като остават в битието на нашите деца. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при откриването на обновената детска градина „ Зорница “ в с. Дамяница, Община Сандански, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие .
Нанков сподели, че резултатът, който към този момент е налице в навечерието на 15 септември, е реализиран с общите старания на локалната власт, кмета, шефът и учителите в детската градина, както и с помощта на европейската взаимност и положителното партньорство с община Ново село, Република Македония. Покривът, дограмата, пелетното стопанство, изолацията и всичко вътре, което сте обезпечили и със лични средства, тъй като не всички действия бяха възможни по плана, ще трансформира образователното заведение в същински дом, където вашите деца ще се усещат като вкъщи си, ще порастват в по-добра среда и с още по-големи грижи на техните преподаватели, сподели още Нанков. Той изрече своите възторженостти към тези кметове, които развиват и селата.
Регионалният министър заяви и че бюджетът за просветителна инфраструктура по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ е към този момент над половин милиард лв., с помощта на което ще се „ отпушат “ ремонтите на детски градини и учебни заведения. Това Детска градина „ Зорница “ е реконструирана по Проект „ Енергийна успеваемост за реализиране на по-добра среда в детските градини “, осъществен по Програма ИНТЕРРЕГ ИПП България – Македония 2014-2020. Ремонтът на детското заведение, което е пуснато в употреба през 1979 година, е на стойност 148 339 евро или 290 122 лв..
С тези средства е външните стени са изолирани, покривът е ремонтиран, като е инсталирана нова дървена структура и топлоизолация, ремонтирана е оградата на детската градина, изработен е ремонт на водоснабдителната апаратура за питейна вода, включващ и замяна на бойлер, сменени са съществуващи дървени прозорци с PVC прозорци, както и металните порти с алуминиеви, инсталирани са радиатори, LED осветяване и система за мълниезащита и заземяване.
Със лични средства Община Сандански е закупила мебелите, с които детската градина е оборудвана отначало.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР