Санданчанинът Антон Петковски -Нашко, издирван вече 12 години, осъден на

...
Санданчанинът Антон Петковски -Нашко, издирван вече 12 години, осъден на
Коментари Харесай

B Struma.com! Dangerous! Килърът от Сандански Антон Петковски-Нашко в топ 20 на най- опасните издирвани престъпници в Европа

Санданчанинът Антон Петковски -Нашко, търсен към този момент 12 години, наказан на пожизнен затвор, поради убийството на знаков предприемач в Благоевград, е в лист от 64 лица, които са най-търсените нарушители в Европа,Нашко обаче е и измежду 20 -те, оповестени като най-опасни търсени лица, видя Struma. com. На фотографията му, в един от порталите за търсени лица,е подложен гриф " dangerous ". , а в описанието под нея се твърди, че лицето е невъзмутим палач, който с револвер, на първо време умъртвил един човек, а по-късно прострелял и съучастника си.

Избягал от българското правораздаване преди близо 12 години. Обучен убиец , по този начин беше прочут измежду обществеността и ъндърграунда Антон Петковски-Нашко. За него споделяха, че е извънредно невъзмутим и жесток, интелигентен и находчив, по тази причина и години наред никой нищо не чу, нито управляващите схванаха нещо съответно за местонахождението му.

Припомняме, чепрез 2001 година Нашко простреля пред вилата му в село Селище, притежателят на комплекс " Космос " в Благоевград, предприемача Ангел Христов. Уби го безжалостно, от упор, пред очите на брачната половинка му. Казват, че имали неуредени финансови взаимоотношения, само че не се изключваше и версията Нашко да е бил нает от някого, с цел да свърши тази работа.

По време на стрелбата съизвършител на Нашко бе Емил -Мъдака, благоевградчанин с криминалнодосие, които изпълняваше дребни поръчки на лица от ъндърграунда. Като по некомпетентен Мъдака влезе във физически конфликт със брачната половинка на Христов, която съумяла да смъкна маската му и да види лицето му. Това е и главната причина заради която откакто умъртвил Христов, Нашко да завърши и със съучастника си, който ще бъде разпознат и вероятността да издаде убиеца е била огромна.

Повече от 2 години полицията не успяваше да разкрие това двойно ликвидиране и Нашко си живееше необезпокоявано. Впоследствие топкриминалистът от това време Ботьо Ботев се сети да попита локалните ченгета дали са взели ДНК от открита шапка на убиеца. И ДНК пробата разкри Антон Петковски- Нашко.

Повече от 10 години се проточиха делата по случая и Нашко получи доживотна присъда за убийството на Христов и Мъдака. Когато правосъдна защита реши да го прибере в осъществяване на присъдата се оказа, че Нашко е липсващ. Изпарил се е. Нямаше никакви данни за местонахождението му. Всички бяха в областта на слуховете и градските митове.

Така е и до през днешния ден. Нашко е в неопределеност. Търсен по целия свят от Интерпол, издирван и в цяла Европа. Санданчани твърдат, че е допустимо Нашко да е с изменена осанка, заменена идентичност и да си живее без боязън, че присъдата ще го застигне. А другояче портретът му виси на всички места в описите на Европол и Интерпол.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР