Сандалите Birkenstock, които американският предприемач и основател на Apple Стив

...
Сандалите Birkenstock, които американският предприемач и основател на Apple Стив
Коментари Харесай

Продадоха за над над $200 хил. старите сандали на Стив Джобс

Сандалите Birkenstock, които американският бизнесмен и създател на Apple Стив Джобс (1955-2011) е носил през 70-те и 80-те години на предишния век , бяха продадени на търг в Julien's Auctions за над 200 000 $ - съвсем три пъти повече от предварителната оценка.

 
Steve Jobs' Old Birkenstock Sandals Are Up For Auction via
— Geek Tech - High Tech News (@GeekTech_App_EN)
По данни на организацията лотът е продаден за 218 700 $ при предварителна оценка от 60-80 хиляди $.

Отбелязва се, че Джобс е носил тези сандали в основен миг за основаването на Apple , когато през 1976 година дружно със Стив Возняк (съосновател на Apple) стартират да създават компютъра Apple в гараж в Лос Алтос, Калифорния.

Според Julien's Auctions сандалите са били " избавени от кофата за отпадък " от Марк Шеф - икономката на Джобс .

От аукционната къща допълват, че макар износването сандалите са останали в положително положение. По обувката към момента има отпечатък от стъпката на Джобс , който се е образувал в продължение на доста години носене. Гумената подметка на сандалите също е износена. Сандалите на Джобс са излагани в продължение на пет години на няколко изложения в Италия, Германия и Съединени американски щати.

 
Une vieille paire de sandales Birkenstock portées par Steve Jobs mise aux enchères
— BFMTV (@BFMTV)

Джобс основава световноизвестната американска корпорация Apple през 1976 година дружно със Стив Возняк и Роналд Уейн. Седалището на компанията е в Купертино, Калифорния. Apple създава лични и таблетни компютри, аудио плейъри, телефони, смарт часовници и програмен продукт. Джобс умря на 5 октомври 2011 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР