Samsung също също публикува отчета за доходите за първото тримесечие

...
Samsung също също публикува отчета за доходите за първото тримесечие
Коментари Харесай

Samsung отчете рекордна печалба

Samsung също също разгласява доклада за приходите за първото тримесечие на 2018 година.
Операционната облага на компанията е 15,64 трилиона вона ($14,4 милиарда) , което е с 58% повече в сравнение с за същия интервал на предходната година. Това е четвъртия подред връх на облагата, както и най-високият тримесечен индикатор за последните 2 години. Високият финансов резултат се дължи на първо място на доста положителните продажби в полупроводниковия бизнес и на по-ранното световно излизане на смарт телефона Galaxy S9.

Доходът на Samsung е достигнал $56,12 милиарда. Това е с 19,8% повече спрямо предишния интервал. Чистата облага е в размер $10,83 милиарда – с 52,2% повече спрямо аналогичния интервал на предходната година. Отделите Mobile Communications и Networks Businesses са генерирали $26,37 милиарда приход и $3,49 милиарда чиста облага. Това е с 82% повече спрямо $1,91 милиарда за предишния интервал. Компанията добавя, че нарастването на облагата се дължи и на задграничните вложения в LTE технологиите.

Samsung чака намаляване на приходите през второто тримесечие на 2018 година. Причината за това ще бъде намалелите продажби на флагманските смарт телефони, както и на увеличените разноски за маркетинг.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР