"Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) и "Ел Джи Иннотек" (LG Innotek)

...
"Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) и "Ел Джи Иннотек" (LG Innotek)
Коментари Харесай

Samsung и LG затвориха заводи заради коронавируса

"Самсунг електроникс " (Samsung Electronics) и "Ел Джи Иннотек " (LG Innotek) затвориха заводите си в Южна Корея, откакто тестът на служащ за коронаврус се оказа позитивна, оповестява „ Ройтерс “.

Фабриката за мобилни устройства на Самсунг в Гуми, покрай Тегу, където са множеството доказани случай на вируса в страната, ще остане затворена до неделя вечер, с цел да бъде дезинфекцирана.

Етажът, на който е работил инфектираният чиновник, ще бъде отворен чак във вторник следобяд, показва компания в известие.

Положителният резултат от теста на служащия е излязъл през вчерашния ден, прецизира Самсунг, като добавя, че ще вземе всички нужни ограничения, с цел да предотврати разпространяването на вируса.

Заводът на "Ел Джи Иннотек " в Гуми също спря работа, откакто бе доказани, че един от служащите е инфектиран с вируса, заяви представител на компанията.

Заводът ще остане затворен и на следващия ден за стерилизация.

Южна Корея стартира огромна акция против ковид. Хиляди чиновници в защитни дрехи пръскат тротоари и здания с дезинфектанти. Към тях се причислиха пригодени за случая военни камиони, които обработват пътните платна със специфичен разтвор.

Предизвика ли коронавирусът нова международна нервност?

Страната е най-засегнатата страна отвън Китай. В неделя бяха оповестени близо 500 нови случая на ковид. Заразените са най-малко 4200, като опитите да се локализира източникът и да се сложи ефикасна карантина към този момент дават смесени резултати. Починалите от Covid 19 в страната са 22-ма, като броят им се усилва всеки ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР