Samsung Electronics Co Ltd слива подразделенията си за мобилна и

...
Samsung Electronics Co Ltd слива подразделенията си за мобилна и
Коментари Харесай

Samsung слива звена и назначава нови шефове

Samsung Electronics Co Ltd слива подразделенията си за мобилна и потребителска електроника и назначава нови шефове, с цел да опрости структурата си и да се концентрира върху бизнеса с чипове. Това е първата смяна от подобен мащаб от 2017 година насам, предава „ Ройтерс “.

Двама шефове вместо трима ще управляват южнокорейската компания, до момента в който гравитира към двата бизнес стълба на чиповете и потребителските устройства, с цел да оказват помощ за идната фаза на напредък и повишение на конкурентоспособността.

Хан Джон-хи, актуалният началник на бизнеса с екрани, е нараснал до основен изпълнителен шеф, само че ще извършва и отговорностите на досегашния си пост. Президентът Кюн Кай-юн също става основен изпълнителен шеф и ще бъде виновен за дивизията за решения за устройства ( “Device Solutions ”).

Samsung, чиято водеща линия Galaxy ѝ оказа помощ да стане най-големия производител на смарт телефони в света по размер, се стреми да съживи забавящия се напредък на мобилните устройства, чийто принос в облагата се сви до 21% през последното тримесечие от близо 70% в пиковите месеци при започване на 2010 година

Вместо това бизнесът с съставни елементи, отпред с чиповете, стана най-печеливш, подкрепят от взрива в съхранението на данни и скорошния дефицит на световните доставки на полупроводници. Бизнесът генерира съвсем три четвърти от оперативната облага на Samsung от 15,8 трлн. вона (13,4 милиарда долара) през последното тримесечие.

Това преструктуриране е нов знак за централизирана смяна в Samsung, откакто заместник-председателят Джей Лий бе освободен условно през август след присъда за рушвет.

Samsung Electronics се концентрира главно към полупроводниците, биофармацията, изкуствения разсъдък и роботиката, като възнамерява да влага малко над 200 милиарда $ в тези сфери в границите на идващите три години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР