Samsung често сравнява своите телефони с устройствата на Apple, за

...
Samsung често сравнява своите телефони с устройствата на Apple, за
Коментари Харесай

Samsung търси огромна компенсация от Apple заради спад в продажбите на iPhone

Samsung постоянно съпоставя своите телефони с устройствата на Apple, с цел да убеди купувачите, че Galaxy е по-добра алтернатива от iPhone. Има нещо друго, което остава леко зад кулисите – Samsung има интерес и в положителните продажби на iPhone, защото е снабдител на „ Ябълката “.
Повечето OLED екрани, които виждаме в iPhone, са дело на корейците, защото те са най-хубави в производството на този съставен елемент
Изглежда обаче, че в Samsung не изпитват удовлетворение от продажбите, които iPhone записва. Сега желаят да бъдат обилно обезщетени, защото Apple изостава от контрактуваните поръчки поради спад в продажбата на смарт телефоните си.

Информация на ETNews споделя, че желаната отплата е в размер на стотици милиони долари. Изглежда от Apple са се съгласили да вземат несъмнено количество екрани, само че по-късно не извършват квотата. Текат договаряния сред двете компании, само че към момента не са стигнали до съгласие по тематиката.

От Samsung вложиха в индустриален център, който да работи единствено за Apple и е с потенциал от 100 милиона OLED екрани. Не е ясно какво е минималното количество, за което е стихотворец ангажимент.

Знае се, че производството на фабриката е спаднало до под 50% от потенциала си, откакто търсенето на iPhone стагнира. Миналата година опeративната облага на подразделението на Samsung, което създава екраните, е спаднала съвсем на половина. От 5.7 трилиона вона до 2.62 трилиона вона.
Има закъснение и при продажбите на Galaxy смарт телефоните, които също употребяват тези OLED екрани.
Постигането на поставените квоти не e единственият проблем сред двете страни.  Слуховете сочат, че Samsung са имали индустриални проблеми при изработката на някои партиди от екраните, поради което им е наложена „ дребна санкция “.

ETNews отбелязва също, че в случай че Apple не извършва квотите си, това може да докара до проблем със покупко-продажбите с други снабдители на екрани, въпреки и възобновяване на пари да е малко евентуално. Възможен ход от страна на компанията е да контракти спомагателни поръчки на екрани, само че за други артикули на компанията.

Докладът сочи, че такава договорка е препоръчана и на Samsung Display – за екрани, които могат да се употребяват за таблети и преносими компютри. За в този момент обаче не сме видели съществуващо iPad или MacBook устройство, което да има подобен панел. Имаше информация, че такова нещо се обмисля, само че нищо повече.

Определено пазарът на мобилни устройства в последните месеци е доста забавен. Виждаме много непредвидени условия за доста от огромните играчи. Ако проблемите за Samsung и Apple продължат, макар проблемите на Huawei със Съединени американски щати може да забележим затвърждаване на мощна позиция на китайците – вместо закъснение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР