Самото ожесточаване на наказателната репресия води само до ожесточаване на

...
Самото ожесточаване на наказателната репресия води само до ожесточаване на
Коментари Харесай

Проф. Панайотов: По-тежките наказания ожесточават престъпността

Самото ожесточаване на наказателната принуда води единствено до ожесточаване на престъпността. Така проф. Пламен Панайотов, някогашен вицепремиер в държавното управление на Сакскобургготски, разяснява в утринния блок на БиТиВи предложенията на основния прокурор за увеличение на наказванията за съзнателно причиняване на гибел на пътя.

По думите на проф. Панайотов с такива оферти няма да се трансформират санкционните последствия или да се ограничи умишленото причиняване на гибел на пътя.

Поначало повишението на размера на наказванията не води до понижаване на престъпността. Отделен е въпросът дали си заслужава да се прегледат санкционните елементи от Наказателния кодекс, уточни юристът. Той изясни, че даже и в този момент, когато съзнателно се предизвиква гибел на пътя, санкционната част в Наказателния кодекс планува от 10 до 20 години или пожизнен затвор. Щом има статистика, че от ден на ден хора използват опиати, значи, че имаме увеличение растежа на същинския наркотрафик, регистрира проф. Панайотов.

Той изрично настоя за отпадане на доживотния затвор без подмяна, тъй като обществото е в илюзия по тази мярка. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР