Саморасли дървета смущават жители на наскоро саниран блок в пловдивския

...
Саморасли дървета смущават жители на наскоро саниран блок в пловдивския
Коментари Харесай

Саморасли дървета смущават жители на наскоро саниран блок в Пловдив - искат спешно кастрене

Саморасли дървета смущават поданици на неотдавна саниран блок в пловдивския регион „ Южен “, научи TrafficNews . На постройката е инсталирана изолираност по стратегия за енергийна успеваемост преди съвсем 4 години, описват живеещи там пловдивчани. С времето обаче се отключил един неочакван проблем – една от поникналите по натурален път сливи пораснала дотолкоз, че почнала да опира в постройката.

Живущите в блока изпитват терзание, че това е причина за нарушение на фасадата, по тази причина подали сигнал до регион „ Южен “. Оттам била издадена заповед за отрязване на 4 сливи и кастрене короните на 2 ясена, препратена към Оперативна програма „ Градини и паркове “.

„ До тук добре, и напълно естествена и навременна реакция. Проблемът е, че заповедта е от 8 юли 2021 година. Първоначално предположихме, че се изчаква да настъпи есента и дърветата да се отрежат, откакто им паднат листата. Уви, не. Дойде зима, взехме решение, че може би не е комфортно, след това стартира стопляне, и нашите очаквания този проблем да се реши също започнаха да се затоплят. Уви, в този момент още веднъж не. Вече настава пролетта, сливите прецъфтяха, взеха да връзват плод, само че осъществяването на заповедта остана ялова и плод не дава, макар че отиват 9 месеца откогато е издадена “, разясняват пловдивчаните от блока.

TrafficNews съобщи сигнала на общинско дружество „ Градини и паркове “, откъдето незабавно разпоредиха инспекция на място. Директорът Веселин Козарев съобщи пред наш кореспондент, че в реалност дървото, което опира фасадата е едно.

„ Сливата има меки клони, тъй че тя не съставлява заплаха за фасадата на постройката. Нека жителите знаят, че това не е съдбовно. Въпреки това процедурата по окастряне ще бъде предоставена на екипите ни в идната седмица “, добави Козарев.

На въпрос за какво процедурата се е забавила 9 месеца, Козарев съобщи, че „ Градини и паркове “ не са отлагали работата си, а по-скоро се касае за проблем при задвижването на документи от страна на регион „ Южен “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР