Камерен хор Иван Спасов“ ще изнесе Великденски концерт в Етнографски

...
Камерен хор Иван Спасов“ ще изнесе Великденски концерт в Етнографски
Коментари Харесай

Хорови празници огласят емблематични пространства в Стария град

Камерен хор „ Иван Спасов “ ще изнесе Великденски концерт в Етнографски музей в четвъртък през Светлата седмица – на 9 май от 18.30 ч. Концертът е част от цикъл концерти във връзка разнообразни празници: Възкресение Христово, Ден на славянската книжовност и просвета,  Международния ден на музиката и Ден на християнското семейство.
Прочетете още
Четирите концерта ще се проведат в Стария град – емблематично за изкуството и културата на Пловдив място. Изборът на пространства основава и утвърждава взаимоотношението сред другите културни звена на Пловдив и сътворява несравним резултат върху публиката. И четирите местоположения – Етнографски музей, Градска художествена изложба /ул. “Съборна “/, Експозиция „ Цанко Лавренов “ /Мексиканска графика/, Иконна изложба неведнъж са били сцена за изкуството на Камерен хор „ Иван Спасов “ и всякога са източник на ентусиазъм и прочувствено задоволство.

Камерен хор „ Иван Спасов “ има зад тила си богата история. Създаден е през 1979г. от Никола Липов като Пловдивски юношески камерен хор. През 1999г. получава правото да носи името на един от най-забележителните персони в новата културна история на България – Иван Спасов. Редовно взе участие в влиятелни национални и интернационалните фестивали и състезания. Носител е на голям брой награди и оценки. Осъществил е концертни турнета в съвсем цяла Европа. Репертоарът на хора е доста разнороден и включва композиции от ІХ до ХХІ век в разнообразни стилове и жанрове. От 2000г. диригент на хора е Гергана Люцканова- Петрова, а негов хормайстор от 1999г. е Росица Димова.  

Хоровите празници в Стария град се реализират с поддръжката на Община Пловдив и са част от Културния календар на града.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР