Самолети от четири страни търсят изчезналата аржентинска подводница Сан Хуан.

...
Самолети от четири страни търсят изчезналата аржентинска подводница Сан Хуан.
Коментари Харесай

Кой построи изчезналата аржентинска подводница ВИДЕО

Самолети от четири страни търсят изчезналата аржентинска подводница " Сан Хуан ". От адмиралтейството още се надяват, че става въпрос за информационен проблем, само че очакванията за такова развиване на събитията избледняват с всеки минал час. За последно подводницата е кръстосвала ледените води край Патагония. Била е на 400 километра от брега.

" Сан Хуан " е немска дизелна подводница от клас TR-1700. Произведена е в корабстроителниците " Тисен ". Тя е постъпила в редовете на арженстинския флот през ноември 1985 година.

По план във флота е трябвало да постъпят 6 подводници от този вид, само че финансови проблеми карат Буенос Айрес да откаже строителството на четири от тях. Другата подводница от този вид е " Санта Круз ".

Подводницата има цялостно водоизместване 2 336 тона. Дълга е 66 метра и е необятна 8,36 метра. Подводната й скорост е 25 възела. Може да плава без да попълня ресурси от храна и гориво 30 дни. Има 6 торпедни 533 мм апарата и боезапас от 22 торпеда.

Германия е най-големия експортьор на дизелови подводници в света. Тя стори за Гърция, Турция, всички латиноамерикански страни (Перу, Бразилия, Венецуела и Аржентина), арабските флотове и за Тайван и Южна Корея. /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ
тагове подводница ранг хуан
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР