Самолетът с министъра на външните работи на Русия Сергей ,

...
Самолетът с министъра на външните работи на Русия Сергей ,
Коментари Харесай

Лавров в Скопие: Самолетът му не е прелетял над България

Самолетът с министъра на външните работи на Русия Сергей, а над Турция и Гърция на път за столицата на Република Северна Македония Скопие. Това оповестява съветската организация ТАСС, като се базира на данни на профилирания уебсайт за следене на полети " ФлайтАуеър " (FlightAware).

След искане от страна на Република Северна Македония беше обещано позволение за прехвръкване на самолета на съветския външен министър през българското въздушно пространство.

Сергей Лавров беше посрещнат в Скопие от съветския дипломат. Там той взе участие в 30-ата Министерска среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Предполага се, че повода самолетът на Лавров да не премине през българското въздушно пространство е наличието на представителя на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, която е в санкционния лист според настоящото право на Европейския съюз.

В изказването на Министерството на външните работи на България категорично се упоменава, че разрешението за прехвръкване над България важи за външния министър, само че не се отнася за членове на делегацията му, които също са глобени лица.

В Скопие висшият представител на Европейския съюз по външна политика Жозеп Борел съобщи след среща с премиера Димитър Ковачевски, че членовете на ОССЕ остават обединени зад Украйна.

" Вашето решение да позволите присъединяване на Лавров е в синхрон с общата цел да запазим многостранната дипломация жива. А Лавров би трябвало още един път да чуе от всички, че Русия е изолирана и осъждаме дейности ѝ. Тази среща е добър мотив да чуе непосредствено участниците и ще може да се върне в Кремъл и да рапортува на неговия стопанин, че Европейският съюз и ОССЕ остават обединени в позицията си за агресивното нелегално държание на Русия ", разяснява Жозеп Борел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР