Самолетът, с който лети Емерсън Мнангагва, е един от най-скъпите

...
Самолетът, с който лети Емерсън Мнангагва, е един от най-скъпите
Коментари Харесай

Президентът на бедстващото Зимбабве лети с най-скъпия самолет в света

Самолетът, с който лети Емерсън Мнангагва, е един от най-скъпите и първокласни в света. Той е лайнер от вида бизнес - джет, направен въз основата на Boeing 787−8 Dreamliner и цената му е към 320 млн доллара.
Само наемът на подобен аероплан коства към 74 хиляди $ на час. А в случай че го запазите за цяла седмица, ще би трябвало да платите 800 хиляди $.
Именно за толкоз е б ил нает самолеттъ от президента на Зимбабве, който пътува с него до Казахстан в търсене на вложения. При това равнището на хиперинфлация в най-бедната страна на Африка към този момент доближава 230 милиона % на година.
Но това не е спряло Емерсън Мнангагва да избере най-скъпия аероплан на света.
Известно е, че планът на интериора е бил създаден от студиото на френския дизайнер Жак Пиержан.
Този аероплан не се нуждае от зареждане в продължение на 17 часа, а оптималното разстояние, което може да измине, е 15 789 км.
Пилотите, които се наемат за този аероплан, са приети за най-опитните, а стюардесите - за най-гостоприемните. Нивото им се прави оценка на седем звезди.
Максималният брой на хората, които могат да се поберат на борда е 40 пасажера. Лайнерът е оборудван и със система за усвояване на шума, понижаване на турбулентността, заличаване на бактериите и дестилация на праха.
Самата вътрешна част е 220 кв. метра, които са разграничени на спалня, дрешник, трапезария, гостна и кухня.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР