Самолетът, с който германският министър по икономическото развитие Герд Мюлер

...
Самолетът, с който германският министър по икономическото развитие Герд Мюлер
Коментари Харесай

Втори инцидент с германски правителствен самолет

Самолетът, с който немският министър по икономическото развиване Герд Мюлер е на обиколка в Южна Африка, се повреди, заради което се постанова министърът да поправя програмата на пътуването си, съобщи Дойче веле. Уточнява се, че има проблем в десния мотор.

Това е вторият случай с немски държавен аероплан напоследък. През ноември поради проблем с електронните системи на самолета на канцлера Ангела Меркел се наложи тя да пропусне откриването на срещата на G20 в Буенос Айрес.

 Меркел пропуща откриването на срещата на G20 поради щета в самолета Обновена
Меркел пропуща откриването на срещата на G20 поради щета в самолета

Наложи се спешно кацане…

Лайнерът на Мюлер се е развалил в Малави, откъдето министърът трябваше да отпътува за Замбия. Вероятно той ще направи това с постоянен полет.

Сега експерти се пробват да открият дали техническият проблем може да бъде отхвърлен. Ако това не стане, те ще би трябвало да изчакат идването на ремонтен екип от Германия, който да достави аварийни елементи. В този случай обаче ремонтът ще отнеме към два дни.

Уточнява се, че самолетът е нов, за разлика от лайнера на Меркел, носещ името на Конрад Аденауер - Airbus A340-300, който е на работа в държавното управление от 20 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР