Самолетът L-39 на сирийската армия е бил свален от бойци

...
Самолетът L-39 на сирийската армия е бил свален от бойци
Коментари Харесай

Самолет на сирийската армия е свален над Идлиб

Самолетът L-39 на сирийската войска е бил свален от бойци от по този начин наречената въоръжена сирийска съпротива в региона на селището Саракиб. Пилотът е катапултирал, само че ориста му остава незнайна, осведоми турският вестник „ Хабертюрк “.
Сирийската държавна организация САНА от своя страна по-рано заяви, че елементи на сирийската войска са свалили безпилотен летателен уред (БПЛА), създаден от Турция. Дронът принадлежи на въоръжената сирийска съпротива, която е на страната на Турция. Според сведенията, „ сирийската войска е свалила турски дрон, принадлежащ на терористични групировки наоколо до град Саракиб в югоизточната част на провинция Идлиб “.
Дамаск опроверга известието на Анадолска организация, че сирийски боен аероплан е бил свален през днешния ден над провинция Идлиб, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се базират на сирийски държавни медии.
"Никакъв аероплан на сирийските Военновъздушни сили над този регион не е свален ", заяви организация САНА. Според организацията покрай град Саракиб в Идлиб бил свален турски дрон.
Сирийската войска разгласи за закрито въздушното пространство над северозападната част на страната, в това число над провинция Идлиб. "Всеки аероплан, нарушил въздушното пространство в указаната зона, ще бъде считан за противников и ще бъде свален ", заяви САНА, представена от ТАСС.
В съветското министерство на защитата опровергаха информация, публикувана от сирийски бунтовници, за събаряне на изтребител Су-24 на Въздушно-космическите сили на Русия над провинция Идлиб, съобщи ТАСС. По данни на министерството всички съветски самолети извършват дилемите си в естествен режим.
Сирийската войска разгласи, че затваря въздушното пространство над северозападната част на страната. Това заяви Скай Нюз. Според сведенията, затвореното въздушно пространство включва и провинция Идлиб.
В заповедта на армията е посочено, че „ всеки аероплан, който нарушава въздушното пространство в избраната зона, ще се смята за неприятелски и ще бъде свален, с цел да не се допусне реализация на нападателни цели “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР