Самолетът Ербъс на отряда 28, с който премиерът Бойко Борисов

...
Самолетът Ербъс на отряда 28, с който премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Иран отказал достъп на правителственият самолет с Борисов до въздушното си пространство


Самолетът Ербъс на отряда 28, с който министър председателят Бойко Борисов отпътува за Саудитска Арабия, не е получил позволение нощес да прелети над територията на Иран. Затова се е наложил държавният транспортьор да обърне към Турция, с чиято помощ е получено позволение за полет над Ирак.

Правителственият аероплан е имал нужните дипломатически позволения за полет над иранското въздушно пространство, заяви в Рияд вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Полученият в последния миг отвод за прехвръкване е непонятен и заради тази причина през днешния ден в Министерство на външните работи в София е извикан краткотрайно ръководещият иранското посолство у нас, оповестиха от държавната пресслужба.

След като екипажът е получил настояването за излизане от иранското въздушно пространство, той се е върнал към Турция и със съдействието на турските управляващи е получено позволение за реализиране на полета над иракска територия, изясни вицепремиерът.

Захариева категорично акцентира, че българската страна е имала публично издадено позволение за прекосяване през територията на Иран и за отиване, и за връщане, още преди реализирането на полета и всевъзможни изказвания за липса на позволение и неспазване на процедурите, са погрешни и спекулативни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР