Самолетът е летял спокойно. Не се е опитвал да се

...
Самолетът е летял спокойно. Не се е опитвал да се
Коментари Харесай

Командирът на авиобаза Граф Игнатиево: Не е имало опити за саботаж от страна на самолета-нарушител

" Самолетът е летял умерено. Не се е опитвал да се измъкне и се е приземил на летище Бохот. Не е имало каквито и да е опити за саботиране на нашата задача във въздуха “.

Това сподели пред bTV бригаден военачалник Николай Русев, пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево “, за новия случай на дребен аероплан извършител в нашето въздушно пространство.

Военновъздушните сили на България са прехванали  и приземили дребен аероплан Чесна-150 през вчерашния ден вечерта, оповестиха от Министерството на защитата. Машината е локализиран от наземните средства за противовъздушна защита в региона на град Свищов, на височина 600 метра. Установено е, че самолетът е навлязъл във въздушното ни пространство без полетен проект и без включен код на транспондера. Задействани са изтребители от базата ни в " Граф Игнатиево “ и самолетът е бил партерен край Плевен.

Пред bTV авиоекспертът Ангел Борисов разяснява, че това е следващият опит за тестване на нашето въздушно пространство и въздушното пространство на НАТО.

Според ген. Русев обаче може да става въпрос за загуба на ориентировка и надали ни тестват. Той не знае детайлности за водача – дали е българин, или непознат жител.

Командирът на авиобаза " Граф Игнатиево “ удостовери, че задачата по прехващането на самолета извършител е изпълнена от двама млади водачи. Единият е най-младият водач на МиГ-29, посочи ген. Русев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР