Самолет, превозващ пътници претърпя аварийно кацане след излитане с две

...
Самолет, превозващ пътници претърпя аварийно кацане след излитане с две
Коментари Харесай

Самолет излетя с липсващи стъкла - ето какво последва

Самолет, пренасящ пасажери претърпя спешно кацане след политане с две изчезнали стъкла на кабината, оповестява новинарският канал FOX NEWS.

Инцидентът се случил след политане от лондонското летище Станстед в понеделник минлата седмица, когато самолетът е трябвало да лети до интернационалното летище в Орландо, както сочи отчетът на Обединеното кралство за следствие на въздушни произшествия.

На борда на самолета е имало общо 20 индивида, като по-голямата част от тях са били от екипажа, а полетът е под наем и употребявал машина Airbus A321. Проблемът се появил, когато членовете на екипажа забелязали, че уплътнението на едно от прозорците се размърдало. След неотложно известие на капитана и помощника, те върнали летателната машина на летището в Станстед.

Към момента на случая, самолетът е бил във въздуха единствено за 36 минути и е достигнал равнище на към 4260 метра над морското ниво преди да се случи спешната обстановка.

След сполучливото кацане, екипажът на самолета направил инспекция и разкрил, че две от стъклата липсват, а третото е било изметнато. Важно е да се означи, че кабината на самолета е нила под налягане в естествените граници през целия полет.

Британската авиационна организация осведоми, че неналичието на стъклата се дължи на топлинни повреди и изкривявания, провокирани от яркото осветление от слънцето в продължение на четири-пет часа в полет.

Въпреки рисковата обстановка, всичко приключило наред и нямало потърпевши.

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР