Самолет на Ural Airlines с руски туристи на борда не

...
Самолет на Ural Airlines с руски туристи на борда не
Коментари Харесай

Спряха полет с руски туристи от Египет за Москва

Самолет на Ural Airlines с съветски туристи на борда не можа да излети от Шарм ел-Шейх в Етипет, откакто задграничен хазяин алармира египетските авиационни управляващи, оповестиха РИА Новости, базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

Полет U6 1886 на Ural Airlines е трябвало да излети в събота за московското летище Домодедово, като по маршрут е трябвало да премине през въздушното пространство на Кипър.

Наемодателят е подал заявление до египетските авиационни управляващи за прекъсване на този аероплан, а Евроконтрол (Европейската организация за сигурност на аеронавигацията) не издава позволение за прехвръкване над зоната му, тъй че те да се върнат “, сподели събеседникът на РИА Новости.

Според него по-рано в събота други два самолета на Ural Airlines са се върнали наред в Русия от египетските курорти на Червено море. Маршрутът им минавал и през територията на Кипър. Събеседникът на организацията означи, че сега се съгласуват други направления, " само че това може да отнеме време ".

Според различен добре информиран източник туристите, които не са могли да летят до Русия, са били връщани в хотелите си.

По-рано Ural Airlines анулира полетите до Египет от 14 март до 20 май. От 5 до 13 март полетите ще се извършват с еднопосочно натоварване единствено за експорт на пасажери от тази страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР