Самолет, който участва в борбата с горските пожари в Гърция,

...
Самолет, който участва в борбата с горските пожари в Гърция,
Коментари Харесай

Адът е на Земята: Разби се самолет, борещ се с пожарите в Гърция, десетки хиляди туристи в капан

Самолет, който взе участие в битката с горските пожари в Гърция, се е разрушил, съобщи организация Ройтерс, като се базира на противопожарната работа, представена от Българска телеграфна агенция.  

Гръцките медии оповестяват, че става въпрос за самолет Canadair, който е гасил пожар в Каристо.

Седми ден бушуват огнените пламъци на островите Корфу, Родос и Евия. Стихията аргументи най-голямата евакуация в страната досега, а хиляди туристи са блокирани по летищата.

Пожарът в Родос раздели острова на две – в южната част поданици на обитаеми места би трябвало да се изтеглят за трети път през последната седмица.

„ Не можем да напуснем къщите си. Ще се борим с огъня, тъй като в случай че напуснем всичко ще изгори “, показа гражданин.

Не по този начин стои въпросът с туристите. По настоящи данни близо 30 000 души се пробват да изоставен острова. Повече от 10 000 са единствено английските жители. Летището на Родос се е трансформирало в спонтанен лагер.

„ Шокиращо е. Опитваме да си тръгнем от събота. Не можем да разчитаме на никого и сме оставени да се оправяме сами “, разяснява екскурзиант.

В английската преса мненията за протичащото се поради естествената буря са еднопосочни. „ Ад на Земята “, написа „ Дейли Експрес “. „ Бягат за живота си “, написа „ Сън “, като разгласява фотоси на евакуацията.

В момента в Родос главният фронт е към Вати. Започна следствие на аргументите довели до експлоадирането на огнените пламъци. Битката с пожарите на десетки места в Гърция продължава. За последното денонощие са регистрирани нови 63 огнища, което прави по осем нови пожара на всеки час, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Пожарът в Каристос също е деен. Остава безрезултатно издирването на липсващ фермер, чиито следи се губят от неделя.

БЛИТЦ.БГ

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР