Самоизолацията и карантината заради коронавируса не са приятни за никого.

...
Самоизолацията и карантината заради коронавируса не са приятни за никого.
Коментари Харесай

Кой е най-големият ни враг при самоизолацията?

Самоизолацията и карантината поради ковид не са приятни за никого. Какво би трябвало да предприемем, с цел да запазим психическото си здраве и да излезем " цели от обстановката. "
Учените поучават да обърнем огромно внимание на натоварването както на тялото, по този начин и на мозъка, в противоположен случай могат да се появят промени в настроението, отмалялост и проблеми със съня. Това показа пред РИА Новости откривателя в Лабораторията за обществена и когнитивна логика на психиката към Института по биомедицински проблеми Анна Юсупова, съобщи БГНЕС.
" При рискови прояви астенизацията (недостатъчно тонизиране на нервната система) може да докара до промени в настроението, отмалялост, спорове, мъчно заспиване и неспособност за отмора. Това е опасност за хората сложени под домашна карантина ", сподели Юсупова.
Според нея, в условия на изолираност, претрупаната нервна система може да реагира парадоксално на външни тласъци - на слабите прекомерно остро, а на мощните – надменно. За да се предотвратят отрицателните последствия в изискванията на самоизолация, психологът предложи да планирате деня си и да спазвате режим, както и да ангажирате мозъка си с приятна за вас интензивност. Тук всичко зависи от желанията: от плетене и бродерия до настолни игри и четене на книги.
Не би трябвало да забравяме за физическите натоварванията и упражненията, тъй като след тях ще се усещаме по-бодри освен физически.
" Обичате ли да скачате на въже? Отлично. Не обичате да скачате - пробвайте тогава, най-малко за известно време! Сега има голям брой приложения с препоръчани физически извършения за всеки. Не забравяйте да се занимавате с някаква физическа интензивност - това ще помогне освен за вашето телесно, само че и за психологичното ви здраве “, сподели Юсупова.
СЗО със препоръки за родителите по време на пандемия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР