Самоделна бомба избухна в двора на вилата на адвокат Красимир

...
Самоделна бомба избухна в двора на вилата на адвокат Красимир
Коментари Харесай

Ужас в Lupa.bg: Бомба избухна във вилата на адв. Красимир Босев

Самоделна бомба избухна в двора на вилата на юрист Красимир Босев в монтанското село Войници, научи Lupa.bg от локални поданици.



За благополучие няма потърпевши хора, а единствено счупени стъкла. Слачаят е стихотворец от Окръжна прокуратура.

На местопроизшествието е осъществен оглед в наличието на чиновници на профилирания отряд за битка с тероризма. Иззети са разнообразни по тип съставни елементи от самоделно взривно устройство.

Това е следващият атентат против юрист Босев. През октомври 2019 година бе подложен гърмеж в неговия гараж. Той бе комплициран от 57-годишния Цветан Василев- Баджика. Мъжът е нает от човек, който към този момент е осъждан за сходни закононарушения.

„ Поръчителят на закононарушението е мой съперник по няколко каузи, които са поради отговорности, които той се пробва да не плати”, сподели преди време правистът пред Lupa.bg.

Баджика взривил волвото на топадвоката от Монтана с тръба, напълнена с бензин и нафта.

Разбойникът направил дупка във вратата на гаража на адв. Босев, където в този миг бил паркиран автомобилът му, и през нея вкарал тръбата със запалителната течност. Тя била ориентирана към мотора на колата. След това се погрижил да я скрие, както и инструментите, употребявани за покушението.
Когато Баджика драснал клечката, гаражът експлодирал. От взривната върна той се озовал в двора на съседите. По тялото му се забили частици от строителни материали от опожарения гараж. Със сетни сили съумял да избяга. Отишъл в заведение, в което е работил по-рано, и там, на разположение от личния състав му е направило усещане, че е замаян и несъответстващ, и се е обадил в полицията. Така бил хванат, разбра Lupa.bg.

По-късно проверяващите разкрили на мястото на мястото на престъплението негова шапка и ръкавица. ДНК експертиза потвърдила, че са негови.

За Цветан Василев – Баджика се знае, че е някогашен герой. Зад гърба си има 16 присъди. Той е подготвен и за 5 лв. да извърши закононарушение, защото не може да си откри работа поради престъпното му досие. Преди време работел като охранител, само че през днешния ден никой не смеел да го наеме.

На 7 октомври м.г. бе взривен гаражът на адв. Красимир Босев, от което изгоря до основи автомобилът му. От детонацията пострадаха още два гаража и един апартамент. Животът на 12 фамилии в жилищната кооперация на юриста беше заплашен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР