Самочувствието е основата, върху която се гради нашата увереност и

...
Самочувствието е основата, върху която се гради нашата увереност и
Коментари Харесай

Как да повишим самооценката за себе си

Самочувствието е основата, върху която се гради нашата убеденост и възприятие за лично достолепие. Той играе решаваща роля в това по какъв начин възприемаме себе си, взаимодействаме с другите и се оправяме с провокациите на живота.

За благополучие, самочувствието не е закрепена черта; това е нещо, което може да се подхранва и развива с течение на времето. В тази публикация ще проучим на практика тактики за повишение на самочувствието, поощряване на по-здравословна връзка със себе си и проправяне на пътя към по-пълноценен живот.

Практикувайте самосъчувствие за повишение на самооценката

Започнете, като се отнасяте към себе си със същата добрина и схващане, които бихте предложили на непосредствен другар. Прегърнете несъвършенствата си и не забравяйте, че правенето на неточности е част от това да бъдете хора. Вместо да се занимавате с неуспехи, концентрирайте се върху ученето от тях и потреблението на този опит за израстване.

Поставете си реалистични цели

Поставянето на постижими цели ви разрешава да изпитате възприятие за достижение. Разбийте по-големите цели на по-малки, управляеми стъпки и отпразнувайте напредъка си по пътя. Достигайки тези стадии, вие ще повишите самочувствието си и ще докажете на себе си, че сте способни на триумф.

Предизвикайте отрицателния вътрешен разговор

 Как да повишим самооценката за себе си

Обърнете внимание на вътрешния си разговор и предизвикайте отрицателните мисли или неувереността в себе си. Заменете ги с позитивни утвърждения и рационални вероятности. С течение на времето тази процедура може да промени вашите мисловни модели, което води до по-подкрепящо и градивно саморазговаряне.

Прегърнете мощните си страни и повишете самооценката си

Идентифицирайте вашите мощни страни, гении и качества, които ви вършат неповторими. Съсредоточете се върху подхранването на тези аспекти и потреблението им в разнообразни области от живота ви. Признаването на вашите мощни страни може да ви помогне да изградите мощно възприятие за себе си и да прегърнете своята характерност.

Практикувайте самонаграждаване за по-висока самокритика

Дайте приоритет на дейностите за самонаграждаване, които предизвикват вашето физическо, прочувствено и психическо благоденствие. Участвайте в постоянни извършения, поддържайте уравновесена диета, спете задоволително и се занимавайте с действия, които ви носят наслада. Когато приоритизирате благосъстоянието си, изпращате мощно обръщение към себе си, че заслужавате грижа и внимание.

Култивирайте позитивни взаимоотношения

Обградете се с хора, които ви повдигат и поддържат. Отрицателните взаимоотношения могат да накърнят самочувствието ви, тъй че се концентрирайте върху поддържането на връзки, които ви ценят и почитат за това, което сте. Здравите взаимоотношения могат да засилят възприятието ви за самоуважение и висока самокритика.

 Как да повишим самооценката за себе си

Учете и растете, с цел да повишите самооценката си

Участвайте в непрестанно учене и личностно развиване. Придобиването на нови умения и познания може да увеличи увереността ви, до момента в който виждате по какъв начин се развивате и напредвате. Независимо дали се занимавате с ново занимание, посещавате курс или четете, актът на учене покачва вашето самочувствие и самокритика.

Следете мислите си

Внимателността включва наличие сега и наблюдаване на вашите мисли и страсти без преценка. Тази процедура може да ви помогне да се отделите от отрицателната самооценка и да придобиете по-ясна вероятност за възприятията си. С течение на времето вниманието може да усъвършенства вашето съзнание и самоприемане.

Повишаването на самооценката е път, който изисква самообладание, съчувствие към себе си и поредни старания. Прилагайки тези тактики, вие последователно ще развиете по-здрава визия за себе си, по-голяма самонадеяност и по-силно възприятие за овластяване. Не забравяйте, че построяването на самочувствие е развой през целия живот и си коства да инвестирате в него, тъй като поставя основата за по-пълноценен и удовлетворяващ живот.

Вижте също:

- Как да повишим самоувереността си;

- Как да изглеждате уверени;

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР