Само за три дни цената на златото падна с 3.5%,

...
Само за три дни цената на златото падна с 3.5%,
Коментари Харесай

Златото обърна гръб на Банката на Русия

Само за три дни цената на златото падна с 3.5%, което бе най-силното намаляване в цената на скъпия метал за година и половина. Това удари валутните запасите на Банката на Русия с 3 милиарда $.

Не доста от дълго време, отбелязахме не по-малко бърз напредък на цените на благородния метал и положителна техническа картина на този финансов инструмент, само че " златното рали " завърши доста бързо, разяснява vestifinance.ru.

Последният път, когато златото поевтиня толкоз мощно бе напролет на 2017 година.

Както е известно, Банката на Русия е най-големият покупател на злато в света, като закупи рекордните 274 тона предходната година.

Загубите от преоценката на тези запаси на съветската централната банка през тези дни възлизат на към Щатски долар 3 милиарда. Нови данни ще излязат в четвъртък, а съветските интернационалните запаси набъбнаха от 15 февруари до 22 февруари с Щатски долар 5,9 милиарда (+ 1.2%) до Щатски долар 480,5 милиарда, заяви Банката на Русия. Златни ресурси във валутните запаси през 2018 година с 14.9% (с 273 тона и 715 кг) и възлизат на 2 112 тона към 1 януари 2019 година.

Многократно е отбелязвано, че златото е много комплициран инструмент, огромните банки интензивно манипулират цената му. Заслужава да се означи, че съвсем всякога, когато цената на златото стартира да се повишава и се вдигне над 1 300 $ за унция, се появяват продавачите.

Може би повишението на цените на златото заплашва $ като аварийна валута, може би има и други аргументи, само че остава фактът, че има сили, които не разрешават цените на благородния метал да се повишават.

Трябва да се означи и обстоятелството, че цената се дефинира, в това число на борсата, където манипулирането на цените е даденост. Ето за какво котировките могат да подценен възходящото търсене на физически метал.

Между другото, Банката на Русия купува множеството от златните си запаси от локалните производители. По този метод, регулаторът не харчи валута, попълня запаси посредством издаване на рубли и обезпечава търсене и работа за съветските добиващи компании.

Очевидно тези интервенции имат дребен резултат върху международните цени, само че Русия по този метод минимизира риска от наказания. В случай на възбрана за интервенции в долари, страната ще може да търгува със злато, както направиха други страни.

Ако приказваме за факторите, които биха могли да работят като мотор за последното понижение на цените, тук най-вероятно си заслужава да се отбележат положителните данни за американската стопанска система. Както и подозренията на играчите, че Федералния запас скоро ще премине към намаляване на паричнокредитната политика и прекъсване на процеса на нормализиране на салдото на неговите активи.

В същото време доларът непрестанно се ускорява, което удостоверява тези разсъждения. Индексът на $ по повод кошницата от главните международни валути доближи двуседмичен връх и продължава да пораства. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР