Само за три дни Пловдив два пъти потъна във вода

...
Само за три дни Пловдив два пъти потъна във вода
Коментари Харесай

Пловдив за втори път си стъпва на краката след порой

Само за три дни Пловдив два пъти потъна във вода и на другия ден осъмна влажен, само че пристъпен. " Не е за поверие, че хората през днешния ден съумяха да отидат на работа ", сподели през днешния ден на ексклузивен брифинг в Пловдив министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Сподели с твоите другари
На процедура през нощта градът беше блокиран , едвам към 5.30 водата се оттече от 12 най- невралгични точки, които от своя страна сковаха придвижването през нощта. Продължава да е сериозно при ръководството на НКЖИ, където единствено половин метър не е стигал на водата да залее всички елтабла , което можеше да докара до изключване на напрежението по цялата линия. Министърът благодари на всички, които са работили през цялата нощ.

" Ситуацията в действителност беше сериозна ", сподели министър Маринов. " Очакват се нови превалявания и ние сме в подготвеност, само че след тях ще броим вредите. Важното е, че нямаше човешки жертви ".
Очаква се скоро да бъде възобновено автоматизираното ръководство на бариерите по жп линията в Пловдив, те още се ръководят ръчно, а до тях дежурят и полицейски екипи. Според министър Маринов, аргументите за наводнението, което трансформира улиците на Пловдив в реки, не е единствено в шахтите, количеството превалявания, изсипало се за часове, не може да се изтече по- бързо, а и стихията кърши клони и запушва шахтите в придвижване.

Към пожарникарите от Пловдив тази нощ са се включили и техни сътрудници от Кърджали и София. Засега най-малко съществени нарушавания на инфраструктурата няма. Ст. комисар Николай Николов сподели, че през нощта са били евакуирани към 30 души- най-вече майки с дребни деца от затънали леки коли, а има и пациенти в двете наводнени лечебни заведения, които са били преместени на горни етажи. Според него, над Пловдив се е изсипал дъжд с активност най-малко 70 л на кв.м ., което той дефинира като " извънредно огромно количество, което се очакваше за два дни. " Над 20 полицейски екипа са били на сериозните точки нощес, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив ст. комисар Атанас Илков. Кризисният щаб, който се събра нощес и управлява дейностите по понижаване на вредите и справяне с последствията, не се разпуска, тъй като до четвъртък в това число прогнозата за времето в Пловдив вещае нови стихии и мощни превалявания. Подобни дъждове в града не се помнят най-малко от 30 години. 

Напълно пристъпен е към този момент проблематичният подлез на ул. " Гладстон ", който неотдавна беше ремонтиран за 6 млн лева и който нощес се трансформира в гребен канал- двама юноши от тима по гребане на " Ботев " го преплуваха с кану. Проходими са и другите точки, непреодолими нощес. Но небето бързо отново натежава от облаци и пловдивчани със боязън чакат новия дъжд. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР