Само за седмица в Троян има пет регистрирани случая. Мишени

...
Само за седмица в Троян има пет регистрирани случая. Мишени
Коментари Харесай

Отчитат ръст на телефонните измами в Троян

Само за седмица в Троян има пет регистрирани случая. Мишени са възрастни хора над 70 години. С някои от тях се срещна Зоя Велинова.

" При толкоз доста информация от медиите и предизвестия от полицията, аз не мога да си обясня по какъв начин се подадох и съумяха да ме излъгват ".

Тя е на 70 години от Троян. Една от последните жертви на телефонните измамници. Наричаме я условно Таня. Уплашена е, опасява се за живота си и желае анонимност. Преди три дни чужд се обадил на домашния ѝ телефон. Представил се за контрольор от полицията в Ловеч и ѝ споделил, че е в лист на телефонни измамници, които ще ѝ се обадят всеки миг.За да държи връзка с нея изискал мобилния ѝ телефон.

" И аз със всичкия си ум си дадох номера, като разчитах, че той ще ме пази и ще ми каже какво да върша ".

Скоро мобилният звъннал, обадил се втори човек, който я заплашил, че в случай че не даде 1000 лева, ще я убият. Едновременно с това звъннал и мнимият служител на реда, като я уверил, че ще изпрати полиция да обкръжи къщата ѝ и да заловят измамника. И по този начин цели два часа без спиране дамата говорила и с двамата.

" Полицаят ми сподели, че всичко е под цялостен надзор, да не се трежова. Да отида и да оставя парите, тъй като по този метод оказвам помощ на полицията да хване телефонните измамници. И аз ги сложих в плик, изнесох ги на открито на улицата и бързо се прибрах, защото той ми сподели бързо да се прибера. Не мога да си обясня по какъв начин се подадох, само че имам възприятието, че в този миг просто се вцепених и не можех да мисля ".

Хубавото е, че измамниците не са стигнали до парите, защото макар суматохата тя съумяла да се обади на собствен непосредствен, който стремително пристигнал на мястото и взел парите.

От полицията в Троян оповестиха, че по случая има обвинен и че през последната седмица в града са подадени още няколко тъжби от възрастни хора против телефонни измамници с добре познатия сюжет - ранен в злополука родственик желае пари или полицията търси помощ за залавяне на измамниците.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч оповестиха, че от началото на годината са разкрити четири телефонни измами. Напомниха, че полицията не желае пари и в случай че някой се показва по телефона за служител на реда, би трябвало неотложно да се обадите на телефон 112.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР