Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на

...
Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на
Коментари Харесай

За седмица засадиха първите 71 нови фиданки в Плевен

Само за седмица бяха засадени първите 71 нови фиданки на мястото на отстранени остарели дървета в Плевен. Колорит на градските улици ще придават типовете японска вишна, шестил, пъстролистен явор, червенолистен явор и объл явор. Освен естетически качества те имат и резистентност на нездравословните излъчвания във въздуха, плитък централен корен, издръжливи са на сбита почва и подобаващи за локалния климат. Фиданките са снабдени и с поливна система.



Засаждането, предшествано от разпробиване на корените на отстранените дървета със профилирана техника, стартира от началото на парк „ Кайлъка ” по посока центъра и доближи до ІІ ДКЦ. Нова растителност беше засадена и на ул. „ Лозенка ”.  В отговор на апела на кмета Георг Спартански за закупуването на новата растителност средства подариха „ Малтери Суфле България ”, „ Чистота ” ООД и „ Тибор ” ЕАД. Дарителската сметка на Община Плевен продължава да набира средства за същата цел, защото засаждането на нови фиданки ще продължи и през идващите подобаващи сезони до запълване на местата на всички отстранени дървета по уличната мрежа.
Фиданки ще заменят отстранените остарели или заболели дървета по плевенските улици
Млади фиданки ще заменят поетапно отстранените остарели, изсъхнали или  болни дървета по плевенските улици. Подготовката за засаждане...

Още от ПЛЕВЕН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР