Само за 4 месеца, когато са наблюдавани арестуваните петима души

...
Само за 4 месеца, когато са наблюдавани арестуваните петима души
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП разкри по колко турскоговорящи клиенти са плащали тлъсти суми на братята сирийци за фалшиви ТЕЛК

Само за 4 месеца, когато са следени задържаните петима души за във Варна, подправени удостоверения за ТЕЛК са издадени на 200 души. Тогава проверяващите са употребявали СРС. Това разкри пред bTV основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф нас ГДБОП-МВР.

Част от тази проведена незаконна група беше арестувана преди два дни. „ Самите вие виждате в банковите касети на част от лицата какви суми се намират “, уточни Спиридонов.

„ Най-евтиното звено са лекарите. Най-големите суми бяха открити в медиаторите – двама братя с българско и сирийско поданство, живеят от към 30 години в България. Единият от тях е кардиолог, само че главното му занятие е да е медиатор в такива схеми “, сподели Спиридонов, По думите му, Райян Шахуд и Уафик Шахуд са употребявали част от клиентите си, с цел да набират още клиенти. В банката в касетката на единия са открити 1,4 млн. лева, а на другия – 270 хиляди лева Занимавали се единствено с турскоговорящи „ клиенти “. Шефът на ГДБОП разкри какви способи употребявали лекарите, с цел да подправят експертизите. Карали пациентите да застават по избран метод на рентгена, с цел да наподобява като гръбначно деформиране, а също и да тичат по 3-4 етажа нагоре-надолу из болничното заведение, с цел да трансформират някои от индикаторите си по време на прегледа. Спиридонов разяснява и проведената незаконна група на Димитър Желязков-Очите. „ Усилията на ГДБОП и профилираната прокуратура е да се оправи с такива лица, които се изявяват като незаконни босове. Установено е, че той е лице, което въздейства на оперативната конюнктура на територията на цялата страна “, съобщи той.

„ Реално ние не сме открили присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в тази въпросна група, за която е изправен пред съда. Но са открити много обстоятелства и условия, които ще бъдат изложени в съда “, добави той. На въпрос дали Бенчо Бенчев е взел участие в групата на Очите, основен комисар Спиридонов отговори: „ Ние не сме установявали “. Според него доказателствата против Желязков ще устоят в съда. По отношение на задържания чиновник нас ГДБОП, който събирал такса „ успокоение “ в столицата, шефът на дирекцията сподели: „ Въпросният чиновник работи в ГДБОП от няколко месеца. Деянията, за които е упрекнат, ги е правил до момента в който е бил в 4 РПУ на Столична дирекция на вътрешните работи “.

„ От такива хора страда рейтинга на Министерство на вътрешните работи “, добави Спиридонов. Служителят е бил тестван при постъпването му на работа, не е имало подозрения за него. siriytsi-za-falshivi-telk_news658526.html
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР