Само в първия ден на руската военна инвазия в Украйна

...
Само в първия ден на руската военна инвазия в Украйна
Коментари Харесай

Руските милиардери са загубили за ден 39 млрд. долара

Само в първия ден на съветската военна инвазия в Украйна положението на най-богатите хора в Русия е намаляло с 39 милиарда $, по данни на организация Блумбърг. Пораженията са върху всичките им типове активи. В търговия на 24 февруари показателят на Московската борса се е намалил с над 33 %, а РТС – с близо 40 %. Курсът на американския $ се изстреля до рекордното ниво от 89.60 рубли, а еврото – 99.99 рубли.

Най-големи са загубите за президента на " Лукойл " Вагит Алекперов. Неговото положение, по информация на организация Блумбърг, е спаднало с 6.2 милиарда $ – до 13 милиарда $. Акциите на нефтопреработващата компания паднаха в четвъртък с към 33 %.

Шефът на металургичната компания " Северстал " Алексей Мордашов е изгубил 4.2 милиарда $, вследствие на което положението му към този момент е 23 милиарда.

Най-богатият руснак, президентът на " Норилски никел " Владимир Потанин, е изгубил 3 милиарда добала.

За по-малко от два месеца от началото на 2022 година, Вагит Алекперов и съсобственикът на " Новатек " и " Сибур " Геннадий Тимченко, който е непосредствен на президента Путин, са изгубили почти 10 милиарда $ или 40 на 100 от своето положение. Това са най-големите загуби измежду всички съветски предприемачи за този интервал, отбелязва Блумбърг.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР