Само украинският президент Володимир Зеленски може да вземе решение за

...
Само украинският президент Володимир Зеленски може да вземе решение за
Коментари Харесай

Белият дом: Само Зеленски може да вземе решение за преговори с Русия

Само украинският президент Володимир Зеленски може да вземе решение за започване на договаряния с Русия , съобщи Белият дом, като отхвърли изказванията, че Съединени американски щати оказват напън върху Киев , съобщи Франс прес.

" Всички сме съгласни, че едно дипломатическо решение, реализирано посредством договаряния, е най-хубавият вероятен излаз, като изключим опцията (руският президент Владимир) Путин да реши да изтегли войските си от Украйна ", сподели пред публицисти Джон Кърби, представителят на американския Съвет за национална сигурност.

" Само президентът Зеленски може да каже дали и по кое време ще е подготвен да договаря и какъв ще бъде форматът на договарянията. Никой в Съединени американски щати не му въздейства, не го притиска и не го кара да седне на масата за договаряния ", безапелационен бе Кърби.

Кърби направи това си изказване във връзка със скорошните изявления на ръководителя на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили, че евентуално има опция за започване на договаряния за намиране на политическо решение на спора.

Наскоро американски медии оповестиха, че някои високопоставени чиновници са почнали да предизвикват Украйна да обмисли договаряния , отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР