Само три дни след като претърпя операция на счупена китка,

...
Само три дни след като претърпя операция на счупена китка,
Коментари Харесай

Музикант просвири отново на китара три дни след операция на счупена китка във Варна

Само три дни откакто претърпя интервенция на счупена китка, 28-годишен професионален музикант засвири още веднъж на китарата си.

Оперативната намеса бе осъществена от екип на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна, ръководен от нейния началник – проф. доктор Димитър Райков, оповестиха от лечебното заведение за Moreto.net.

„ Преди три дни пациент на 28 години счупва китката си и постъпва при нас за интервенция, показа проф. Райков. Младият мъж пожела да показва произведение на китара в деня на изписването си, с цел да покаже, че нашата работа му е помогнала за толкоз малко време да се върне към пълноценната си работна и домашна среда. За един ден успяхме да се организираме оптимално и да създадем най-хубавото за младия мъж, претърпял тежка контузия. Това, което се случи с нашия пациент, е цел на всяка една ортопедична и травматологична клиника. Операцията, която извършихме, е рутинна, само че нашият акцент е да покажем по какъв начин в една високотехнологична болница, каквато е нашата УМБАЛ „ Св. Марина “, тази колаборация сред другите структури – образна диагностика, анестезиологична помощ, дипломиран личен състав, качествени импланти, връща усмивката на нашите пациенти.

От значение е и младата възраст на пациента, тя е позитив в предвижданията на такава комплицирана фрактура. Добрата колаборация лекар-пациент-кинезитерапевт-пациент също е значим детайл. Ако ние загубим една от тези връзки, пациентите ни си потеглят от клиниката с „ отлични “ рентгенови фотоси, само че не по този начин положителни резултати. Този музикант е едно малко доказателство за добре свършената работа и добре работещата модерна травматология в нашата болница “, означи още проф. Райков.

„ Поставихме имплант, който да фиксира устойчиво полифрагментните счупвания, тъй като има няколко фрактурни линии, внесе изясненост доктор Преслав Пенев, който е взел участие в интервенцията. Имплантът е титаниев и ще обезпечи оптималната непоклатимост, която и ранна кинезитерапия и оптимално оживление на ръката. Благодарение на съдействието сред всички сътрудници, които вземат участие в лекуването при сходен вид строшаване, пациентът ще се възвърне бързо. Колаборацията и съдействието са извънредно значими и точно те способстват за все по-добрите резултати ", посочи доктор Пенев.

" Оттук нататък следва унищожаване на конците. Пациентът няма гипс, сложена му е шина, която да стабилизира до известна степен ръката и в това време да понижи болковата симптоматика, която при него към момента е намаляваща. Това дава опция за придвижване на китката. След към година най-вероятно ще се отстранен имплантите, когато ще настъпи и цялостно костно слепване. Надяваме се то да настъпи и за по-кратко време “, добави той.

Музикантът е варненец, който живее и работи в Германия. Завършил е Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ – Варна с китара. По-късно приключва музикална академия в Кьолн. Избрал е професионалният му път да бъде извървян на огромната сцена. Свири най-вече класическа музика, както и нейни вариации.

Младият мъж е останал извънредно впечатлен и сюрпризиран от бързия и първокласен резултат след интервенцията на китката му. Операцията той назовава „ знамение “, като употребява случая с демонстрацията си на румънското музикално произведение „ Хора “ да благодари на екипа на проф. Димитър Райков и да му пожелае здраве, благополучие и мощ да продължава да оказва помощ на хората.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР