Само споменавайки думичката кюфтета, вероятно веднага усещате аромата им и

...
Само споменавайки думичката кюфтета, вероятно веднага усещате аромата им и
Коментари Харесай

Как французите приготвят кюфтета?

Само споменавайки думичката кюфтета, евентуално незабавно усещате аромата им и си ги представяте изпечени на скара, неизбежно придружавани и от техните правилни другари - кебапчетата и вкусни гарнитури.

Тук обаче ще ви изненадаме и ще ви предложим една напълно друга рецепта за кюфтета по френски, за която обаче няма да ви трябват никакви екзотични подправки или артикули, а просто малко повечко лук и картофи.

Необходими съставки за френски кюфтета

800 г кайма

1 кг лук

1 яйце

към 1 кг картофи

1 ч.ч. олио

50 г масло

1/2 връзка магданоз

брашно за овалване

червен пипер

сол

 Кайма за кюфтета

300 г настърган кашкавал

Начин на подготвяне на френски кюфтета:

Нарежете 1 глава лук и я смесете дружно с каймата, магданоза и яйцето. Добавете сол и други подправки по избор (традиционните българските кюфтета са чубрица, черен пипер и кимион, само че с тях рецептата ви няма да е " баш " за френски кюфтета). Оставете сместа да престои в хладилника за към 1 час, с цел да могат продуктите да поемат ароматите.

През това време нарежете останалия лук на ситни полумесеци и картофите по метода, по който ги режете за пържени картофки. По френската рецепта обаче те би трябвало да са много по-тънки.

 Френски кюфтета

От месната примес оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в мощно загрятото олио. Когато са подготвени, ги оставете върху кухненска хартия да се отцедят.

Към останалото олио прибавете маслото и загрейте още веднъж. Посолете лука, оваляйте го в брашно и го запържете до златисто. Извадете го и изпържете и картофките. Смесете ги с лука.

Намазнете тавичка и сложете половината от лучено-картофената примес, наредете върху нея кюфтенцата и върху тях изсипете останалата примес. Поръсете всичко с настъргания кашкавал и аления пипер и запечете в загрята на 200 градуса фурна до цялостна подготвеност.

Ще споменем, че това ядене не е изключително диетично и няма да е най-хубавият ви вид, в случай че се пробвате да свалите някой и различен кг. Но пък обезпечено ще си оближете пръстите след потреблението му. Внимавайте единствено със упоменатите български обноски да не попаднете в полезрението на някой изтънчен французин. Казано на смешка, естествено!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР