Само след по-малко от месец предстои четиристранна среща България -

...
Само след по-малко от месец предстои четиристранна среща България -
Коментари Харесай

Предстои четиристранна среща България-Гърция-Македония-Албания

Само след по-малко от месец следва четиристранна среща България - Гърция - Македония - Албания. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева от парламентарната естрада в отговор на въпрос за политиката по разширение на Европейски Съюз.

„ На 18 октомври ще се проведат политически съвещания сред министерствата на външните работи на България и Македония “, уточни тя. „ От 19 до 21 октомври ще дойдат държавните секретари на всички министерства в Македония, водени от генералния секретар на държавното управление. Те ще имат редица срещи със свои сътрудници, в това число и в Народно събрание “, добави Екатерина Захариева.

„ От 24 до 26 октомври чакаме работно посещаване на делегации от представители на държавната администрация на Македония за обмяна на опит по европейски стратегии “, разяснява външният министър. „ В четиристранен формат, България- Гърция- Хърватия- Румъния, който е по наша самодейност и се организира обичайно по време на сесията на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, обсъждахме по какъв начин процесът на присъединение може да бъде по-бърз и резистентен. Разбрахме се да създадем общи визити в Македония и Албания до края на годината или при започване на идната “, съобщи Екатерина Захариева. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР