Само Шанел No 5" отговаря Мерилин Монро на въпроса какво

...
Само Шанел No 5" отговаря Мерилин Монро на въпроса какво
Коментари Харесай

Парфюмът No 5 на Шанел навършва 100 години - slava.bg

Само Шанел No 5 " дава отговор Мерилин Монро на въпроса какво облича в леглото. Парфюмът, който е обезсмъртен в киното и чиито рекламни лица са били Катрин Деньов и Никол Кидман, е един от най-известните и най-продаваните в света, въпреки и да навършва 100 години, съобщи Агенция Франс Прес.

Габриел Шанел, която нарушава догмите за женския дрешник, предлага през 1921 година парфюм, който е не по-малко реформаторски.

"Името му, аромата, чистите прави линии на флакона, способстват той да стане знак на Лудите години. С името - елементарна цифра, която отбелязва определената проба, Шанел къса с традиците и навлиза в нереалното " - сподели Жули Дейдие, която дава отговор за историческото завещание в стилната къща. Габриел Шанел желае нещо друго от флоралната и естествена традиция от 19-и век и замисля аромата "с аромат на жена " като рокля висша мода.

"Изкуствен парфюм, дублирам неестествен, като рокля, т.е. създаден. Аз се занимавам с шиене. Не желая нито роза, нито момина сълза. Искам парфюм с няколко съставки ".

Парфюмерийният специалист Ернест Бо, който е претрупан с тази задача, основава комбинация, която не възпроизвежда действителен в природата мирис.

"Номер 5 " мирише на Шанел. Той се разпознава незабавно по атипичния мирис, който се дължи на доста синтетични молекули, алдехиди, които внасят прохлада с флорални нотки и му придават "абстрактна " страна.

Чистата линия на флакона в черно и слонова кост е изменена леко през годините, само че резервира безконечната си елементарност. Тя е радикално противоположна на присъщата за епохата помпозност на презентацията.

"Влагам всичко в парфюма, нищо в презентацията " - декларира Габриел Шанел.

В реклама във в. "Ню Йорк таймс " от 2028 година парфюмът е съпоставен с "младежките и съвременни " тоалети на дизайнерката.
За друга реклама в американски списания през 1937 година Габриел Шанел взема решение да е лице на парфюма.

Към фотографията й, направена от фотографа Франсоа Колар през 1937 година в хотел "Риц ", е прибавен текстът "Габриел Шанел е на първо място актриса по душа. Роклите и парфюмите й са основани с съвършен трагичен инстинкт. "No 5 " е като нежна музика, която акцентира любовен акцент. Той разпалва въображението и оставя незаличима диря в спомените на настоящите лица ".

През идващите десетилетия киното и актрисите го използваат доста, което способства за реномето му на "парфюм на парфюмите " и го прави един от най-продаваните в света.

Снимка на Мерилин Монро, която се парфюмира с "No 5 ", е употребена за рекламата му през 2013 година Лица на парфюма са били също Сузи Паркър, Катрин Деньов, Карол Буке, Никол Кидман, Марион Котияр.

Източник: dariknews.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР