Само седмица след като Люис Хамилтън и Мерцедес заложиха на

...
Само седмица след като Люис Хамилтън и Мерцедес заложиха на
Коментари Харесай

Хамилтън: Трябваше да стартираме с меките гуми

Само седмица откакто Люис Хамилтън и Мерцедес заложиха на неверна тактика, която лиши британеца от успеха в Гран При на Съединени американски щати, в лагера на „ Сребърните стрели “ позволиха сходна неточност и в Гран При на Мексико Сити.

На „ Ерманос Родригес “ Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел стартираха с гумите медиум, до момента в който водачите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес направиха това със софт. Това означаваше, че те ще би трябвало да спрат по-рано от своите противници, само че поради доста огромната делта сред времената с нови и остарели гуми от Мерцедес трябваше да отговорят бързо, с цел да не изгубят позиция от Перес, който спря първи, само че имаше муден стоп поради проблем със промяната на задна лява гума.
 Перес: Бавният стоп ми коства 2-то място Перес: Бавният стоп ми коства 2-то място
Двамата водачи на Ред Бул стопираха надлежно в обиколки 23 и 25, с цел да сменят своите гуми софт с медиум, с които съумяха да изкарат до края на надпреварата. Хамилтън и Ръсел пък нямаха различен избор с изключение на да сложат хард, които обаче бяха по-бавни и по този начин и не заработиха добре до финала. 

Малко след него Хамилтън съобщи, че той е желал да започва със софт, само че от тима са го убедили, че вярната тактика ще включва стинтове с медиум и хард.

„ Не съм сигурен, че това бяха верните гуми. Мислех, че ще би трябвало да стартираме със софт, само че явно ние имахме противоположните гуми. В първия стинт това беше добре, само че по-късно хард се оказаха прекомерно мудни “, съобщи Хамилтън.

Един водач, който съумя да се възползва от различна тактика с първи стинт с медиум и втори със софт бе Дениъл Рикардо. Австралиецът започва 11-ти и изкара първите 45 обиколки с медиум, преди да постави меките сликове за финалните 26 тура. 

В тях той съумя с лекост да се оправи с Валтери Ботас, Ландо Норис и водачите на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо, с цел да финишира седми, макар едно наказване от 10 секунди, което му бе наложено след удара с Юки Цунода в 51-я тур. Австралиецът обаче разполагаше с чисто нови гуми софт, до момента в който Хамилтън нямаше такива, откакто употребява всичките си нови меки сликове в квалификацията, тъй че даже и да беше поставил софт, той нямаше да се радва на същото преимущество, което имаше Рикардо.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР