Само с реновиране на съществуващите места за лишаване от свобода

...
Само с реновиране на съществуващите места за лишаване от свобода
Коментари Харесай

Цачева признава, че само с ремонти на затворите не изпълняваме ангажиментите си

Само с реновиране на съществуващите места за отнемане от независимост не бихме изпълнили уговорките си във връзка с европейските правила за пандизите. Това съобщи правосъдният министър Цецка Цачева в отговор на въпрос на народния представител Павел Шопов за строителството и създаване на нови места за изтърпяване на наказванията.

Цачева напомни, че по европейските правила всеки пандизчия би трябвало да разполага с 4 кв. м. повърхност, директна светлина, санитарни възли. Тя уточни, че очевидно е неотложно създаване на нов подобен обект и посочи, че има планувани средства по Норвежкия механизъм за построяването на пилотен план с център за образование на личния състав.

Там ще бъдат настанени 400 лишени от независимост. Цачава посочи още един собствен приоритет - подобряването изискванията на работа на администрацията в пандизите. " Амбицията ми е да се ускорят ремонтните действия и да се подобрят изискванията в местата за отнемане от независимост ", уточни правосъдният министър.

По думите й сега се организират поправки на пандизите в Ловеч. Предстои създаване на нов кухненски блок в Бургас, ремонт и обзавеждане на затворническо общежитие във Враждебна, ремонт, обзавеждане и съоръжение на медицински център към пандиза в Сливен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР